Az európai baloldal csak a bevándorlásellenes kormányok esetében aggódik a jogállamiságért

HIDVÉGHI Balázs
Strasbourg, 2019. július 16. Hidvéghi Balázs, a FIDESZ-KDNP képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Az európai baloldal kettős mércét alkalmaz, és csak a bevándorlásellenes kormányok esetében aggódik a jogállamiságért - írta közleményében Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő.
Vágólapra másolva!

A közleményben azt írja, hogy az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi (LIBE) Bizottsága hétfő este ismét napirendre tűzte a magyarországi és a lengyelországi jogállamiság helyzetét.

Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő felszólalásában arra hívta fel a figyelmet, hogy

az európai baloldal csak a bevándorlásellenes, keresztény-konzervatív kormányok esetében aggódik a jogállamiságért, míg a baloldali kormányok esetében hallgat.

A tagállamok illetékes minisztereit tömörítő Európai Unió Tanácsa a múlt héten hallgatta meg másodszorra Magyarországot a 7. cikkely szerinti eljárásban. A Tanács soros elnökségét betöltő finn elnökség képviselője hétfő este tájékoztatta a LIBE szakbizottságot a meghallgatáson elhangzottakról, illetve ismertette az éves jogállamisági párbeszéddel kapcsolatos értékelését.

Hidvéghi azt is mondta, hogy

a máltai újságírónő meggyilkolásával kapcsolatban a baloldal hallgat, ugyanis Máltában baloldali szocialista kormány érintett a botrányban.

Hidvéghi Balázs, a FIDESZ-KDNP képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

– mondta el Hidvéghi.

A képviselő hozzátette, hogy Magyarország nyitott a párbeszédre, az ellene felhozott vádakat szakmai alapon többször cáfolta,

ugyanakkor az eljárás továbbra is politikai alapon zajlik.

A képviselő szerint Magyarországot azért kritizálják,

mert határozottan elutasítja a bevándorlást,

illetve keresztény-konzervatív értékek mentén politizál, ami nem tetszik az európai bevándorláspárti baloldalnak.