A téli szünetben is kapnak meleg ételt a rászoruló gyerekek

gyermekétkeztetés
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Ahogy az összes iskolai szünetben, úgy a téli szünetben is biztosítja a kormány az ingyenes gyermekétkeztetést a rászoruló diákoknak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A közleményben azt írták, hogy

a szülőknek a települési önkormányzat jegyzőjénél kell jelezniük, ha szeretnék, hogy gyerekük napi egyszer meleg ételt kapjon a téli szünet alatt is, az étkezés megszervezése pedig az önkormányzatok feladata.

Illusztráció. Forrás: MTI/Komka Péter

Felidézték, hogy

2010 óta a kormány több mint háromszorosára, 27 milliárdról 82,5 milliárd forintra emelte a gyermekétkeztetésre fordított támogatást, négy éve pedig bevezette a szünidei gyermekétkeztetést is.


Ezeknek köszönhetően jelenleg több mint félmillió óvodás és iskolás gyerek étkezik ingyen vagy kedvezményesen. A közlemény szerint a szünidei gyermekétkeztetés igénybevételének lehetőségéről a települési önkormányzat jegyzője általában írásban tájékoztatja a településen élő hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyereket nevelő szülőket, de a kérelem benyújtásához a helyi család- és gyermekjóléti szolgálat is segítséget nyújt.