Kocsis Máté Pikó Andrásnak: Kommunikációs trükkökkel nem lehet egy kerületet vezetni

KOCSIS Máté
Budapest, 2019. november 20. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője felszólal az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 20-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
"Kommunikációs trükkökkel nem lehet egy kerületet vezetni, mondtam már. Tessenek elkezdeni inkább végre dolgozni, és tessenek visszaadni a 900 alacsony jövedelmű dolgozónak az egyhavi bérét, amit elvettek" - így reagált Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Pikó András vádjaira.
Vágólapra másolva!

Facebook-posztban válaszolt Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Pikó András józsefvárosi polgármester állításaira. A Momentum-közeli exrádiós azt írta saját oldalán, hogy mielőtt kimentek a hírek a Józsefváros Újság nevű kerületi lapban, azokat egyes kormánypárti politikusoknak megküldték egyeztetésre. A nevek között szerepelt Kocsisé is, aki azt írta, nem kellett jóváhagynia az írásokat. "Észrevételt tehettem a velem kapcsolatos írásokhoz" - tette hozzá, kiemelve, hogy éppen az a HVG foglalkozott elsőként Pikó írásával, amelyiktől a balliberális politikus cikkeket rendelt a kampányban.

Mint ismert, az önkormányzati választást követően lefejezték a helyi médiát, amit jól példáz, hogy Pikó Tóth Ákost, a 168 Óra korábbi főszerkesztőjét bízta meg a kerületi lap vezetésével. Ezzel párhuzamosan Gőz Gabriella, Gyurcsány Ferenc volt sajtótitkára a józsefvárosi médiacéget is felügyelő cég igazgatói tagja lett. Az újság első lapszáma botrányos lett.

  • Pikó András neve tizenkilencszer olvasható a húszoldalas újságban;
  • nyolc fényképet helyeztek el róla a kiadványba; és ezenkívül
  • egy nagyinterjú is olvasható a polgármesterrel.

Inkább dolgozzanak végre

- összegzett Kocsis Máté hétfői bejegyzésében, utalva Pikóék másik botrányára. Mint ismert, az általa vezetett önkormányzat egyik első lépéseként megszüntette a 13. havi juttatást a szociális és az egészségügyi dolgozóknak.