Németh Sándor: Az igazságot mindig ki kell mondani

Vágólapra másolva!
Németh Sándor, a Hit Gyülekezet vezető lelkésze a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az általa vezetet közösségről, az elmúlt negyven évről, az evangéliumi kereszténység főbb feladatairól, de szóba került a felekezet legfontosabb célkitűzése is.
Vágólapra másolva!

Németh Sándor az utóbbi hetekben nagy vihart kavaró nyilatkozatáról azt mondta el, már az Ószövetségben is az szerepel, hogy a napkeleti kultúra gondolkodása nem hasznos, azt is megjegyezte, a megjegyzése nem népekről, nem etnikumokról szólt, hanem arról a filozófiai, spirituális gondolkodásról, ami véleménye szerint a jógázás mögött van. Ez a gondolkodás alapvetően a politeizmuson alapul, ami ellentétben áll a monoteista szemlélettel, arról nem beszélve, hogy a jóga nem sport és nem is gyógytorna.

A Hit Gyülekezete közel negyven évvel ezelőtt kezdte el a működését, a vezető lelkész az indulásra visszaemlékezve elmondta, egy nemrégiben megjelent tanulmányban olvasta el, hogy milyen eszközökkel akarták a nyolcvanas években az akkori kisegyházakat elsorvasztani az akkori rendszer. Visszaolvasva a történéseket, felkavaró volt, mert ezeket az eseményeket igyekezett elfelejteni a vezető lelkész, hiszen ahogy azt kiemelte, mindig is előre igyekezett nézni. Németh Sándor szerint ez a tanulmány pontosan megmutatja, hogy azok a pletykák, amelyekkel ma is igyekeznek a Hit Gyülekezetét besározni már a nyolcvanas évektől kezdve eredeztethetőek, olyan fals információk jelentek meg már akkor – mondta el Németh Sándort, hogy a Hit Gyülekezete családellenes, megkövetelik a hívektől a jövedelmük tíz százalékának befizetését, ezek a mai napig is megvannak. Mindezeket egyetlen ügynök indította el negyven évvel ezelőtt.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.