Soros blogja megint hazudik

Demeter Szilárd
Vágólapra másolva!
Soros újságírói már megint álhírt költenek.
Vágólapra másolva!

Demeter Szilárd miniszteri biztos HírTV-ben adott interjújából szelektíven kiragadott részletek alapján azt állítják, hogy a kulturális döntéshozatal "be akarta szántani" az NKA-t. Ezzel szemben Demeter Szilárd azt mondta, hogy az NKA döntéshozatali módjának megváltoztatásán gondolkodott többedmagával, mert olyan emberrel még nem találkozott, aki elégedett lenne az NKA jelenlegi működési módjával.

Felhívtuk Demeter Szilárdot, aki az Origónak a következőket mondta:

Ez náluk alapüzemmód. De azért ismét elmondom: nekem döntéselőkészítőként nem az a dolgom, hogy egyetlen és üdvözítő megoldási javaslatokat tegyek. Az én dolgom az, hogy lehetőleg minden elméleti lehetőséget végiggondoljak, hogy a döntéshozók a lehető legjobb döntést tudják meghozni.

Az NKA beszántása még elméleti lehetőségként sem merült fel.

Azon gondolkodtunk - ezt a HírTV-ben is elmondtam -, hogyan lehetne hatékonyabbá és szélesebb társadalmi kör számára hasznosabbá tenni az NKA-pénzosztást. Erről lehet értelmes vitákat folytatni, szerintem szükséges is, de a döntés joga a mindenkori kulturális kormányzat fejének, vagyis az EMMI-miniszternek a kezében van. Hagyjuk meg neki ezt a jogot."