Visszatér a 15 fokos, tavaszi idő

tél, napsütés, budapest
A jövő hétvégén sok helyen napközben 10 fok körüli hőmérsékletet is mérhetünk majd (illusztráció).
Vágólapra másolva!
Óriási fordulat áll be az időjárásban a jövő hét elején, előtte azonban még sötét, szeles, esős napok várnak ránk - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.
Vágólapra másolva!

Péntek: Erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Reggel, majd estétől többfelé lehet újabb eső, záporeső, de napközben átmeneti szünet lesz a csapadékban. Estig a déli, estétől az északnyugati szél erősödhet meg. 3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombat: A nap első felében sokfelé lesz eső, zápor, majd délután csökken a felhőzet, rövid időre a nap is kisüt. Délelőtt az északnyugati, délutántól a délnyugati

szél lesz élénk.

5 és 10 fok közötti értékeket mérhetünk.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Vasárnap és hétfő: Változóan felhős időre van kilátás, mindkét nap többórás napsütéssel. Vasárnap 9,

hétfőn már 11 fok

körül alakulhat a csúcsérték - jelentős enyhülés valószínű. A déli szél gyakran lesz erős.

Kedd és szerda: A reggeli ködfoltok feloszlása után változóan felhős, napos idő lesz. Csapadék nem alakul ki. A déli szél erős, olykor viharos lehet. 10-15 fokos tavaszias enyheség várható.

Riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat

Péntekre Somogy, Veszprém és Zala megyékre adott ki elsőfokú, vagyis citromsárga riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat a nagy mennyiségű, 20 mm-t meghaladó eső miatt. Azt írják, a csapadékzóna várhatóan estefelé éri el ezt a térséget, és csak a nyugati megyékben, illetve a Bakonyban, Alpokalján várható havazás.