Orbán Viktor: Magyarország klímabajnok, ezt Brüsszelben elismerik

ORBÁN Viktor; MORAWIECKI, Mateusz
Brüsszel, 2019. december 12. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar (k), Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök (b) és Sophie Wilmes belga ügyvivő miniszterelnök (j) az EU-tagországok állam- és kormányfői évzáró találkozóján Brüsszelben 2019. december 12-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Sikert értünk el Brüsszelben, mert megteremtettük az esélyt arra, hogy az ez után meghozandó klímavédelmi szabályok olyanok legyenek, hogy ne a szegényebb országok és ne a szegényebb emberek fizessék meg ennek az árát - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a brüsszeli uniós csúcs után.
Vágólapra másolva!

Hosszú éjszakánk volt, fél kettőkor fejeztük be a klímaváltozás elleni védekezésről szóló vitákat - mondta Orbán Viktor miniszterelnök abban a videóban, amit a Facebook-oldalára töltött fel.

A kormányfő azt mondta, Magyarország klímabajnok, ezt itt Brüsszelben elismerik.

A kérdés az, hogy ki fizeti a számlát, erről szóltak a csütörtöki viták - mondta Orbán Viktor. Sikert értünk el, mert megteremtettük az esélyt arra, hogy az ez után meghozandó klímavédelmi szabályok olyanok legyenek, hogy ne a szegényebb országok és ne a szegényebb emberek fizessék meg ennek az árát - tette hozzá.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar (k), Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök (b) és Sophie Wilmes belga ügyvivő miniszterelnök (j) az EU-tagországok állam- és kormányfői évzáró találkozóján Brüsszelben 2019. december 12-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

- zárta gondolatait Orbán Viktor.