Fellebbezett a letartóztatása ellen a libanoni embercsempész

Vágólapra másolva!
A Makói Járási Ügyészség javasolta annak a férfinak a letartóztatását, aki segítséget nyújtott öt palesztin állampolgárnak abban, hogy Magyarország határát illegálisan átlépjék. A bíró elrendelte a letartóztatást, a férfi és ügyvédje azonban felllebbezést nyújtott be.
Vágólapra másolva!

A Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség rendőrei december 9-én, hajnalban, a vadkamera jelzése alapján

öt embert, köztük két kiskorút igazoltattak. Mindnyájan palesztin állampolgároknak vallották magukat, Magyarországon tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

Az igazoltatás során autóval érkezett a németországi lakcímmel rendelkező férfi. A rendőrök kihallgatták, majd megállapították, hogy

az lett volna a feladata, hogy az ország területére illegálisan belépő öt embert a autóval felvegye, és Nyugat-Európába szállítsa.

Az ügyészség egy hónapnyi letartóztatást javasolt a férfi számára, a szökés, elrejtőzés, továbbá a nyomozás akadályozásának veszélye miatt.

A bíróság elfogadta az ügyészség javaslatát, és elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés nem végleges, az férfi és ügyvédje fellebbeztek szabadlábon való védekezés érdekében - írja az Ügyészség oldala.