Székely gyerekek adtak adventi műsort az Országházban

KÖVÉR László
Budapest, 2019. december 12. Kövér László házelnök beszél az erdélyi Homoródoklánd gyermekcsoportjának adventi műsora előtt az Országház kupolacsarnokában 2019. december 12-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Székely gyerekek, az Oklánd gyermekcsoport és a Berde Mózes Unitárius Gimnázium tagjai adtak adventi betlehemes műsort csütörtökön az Országházban.
Vágólapra másolva!

A történelem során az anyaország és Erdély is sok vihart élt meg, Erdély azonban még mindig őrzi kincseit. Ezekből a kincsekből hoztak most a homoródoklándi és székelykeresztúri fiatalok - mondta el köszöntőjében az Országgyűlés elnöke.

Kövér László emlékeztetett arra, a betlehemre lehet úgy is tekinteni, mint hagyományra, szép történetre, amely veretes szavakkal meséli el mindazt, amit őseink hittek, és amelyek szerint berendezték az életüket.

Kövér László házelnök beszél az erdélyi Homoródoklánd gyerekcsoportjának adventi műsora előtt az Országház kupolacsarnokában 2019. december 12-én. Forrás: MTI/Illyés Tibor

Mint hozzátette, a hitben élők számára azonban

a betlehem tanúságtétel a szerető Istenről, az összetartozásról és arról, hogy a család Istentől megáldott dolog.

Kelemen Levente homoródoklándi unitárius lelkész hangsúlyozta: miként a szent családnak karácsony éjszakáján, úgy a 2004. decemberi népszavazás idején a határon túli magyarok számára sem volt hely a hazájukban, hiába őrizték magyarságukat mintegy száz éven át.

- fogalmazott Kelemen Levente.

Az erdélyi Homoródoklánd gyermekcsoportja adventi műsort ad az Országház kupolacsarnokában Forrás: MTI/Illyés Tibor

A homoródmenti Oklánd gyermekcsoport adventi műsorát a székelykeresztúri Berde Mózes Unitárius Gimnázium ének- és zenekara kísérte az Országház Kupolacsarnokában.