Pénzautomata fosztogató bandát számoltak fel a rendőrök

ATM FOSZTOGATÓ BANDÁT FOGTAK EL
Vágólapra másolva!
Magyar bűnözők Németországban robbantottak fel automatákat. Közel száz magyar és német rendőr nyomozott együtt az ügyben, végül sikerült felszámolniuk a bandát. 
Vágólapra másolva!

A Frankfurt am Main-i Főügyészség még tavaly kezdett el nyomozni egy magyar férfi és a társai ellen, ugyanis a bűnbanda

egy bizonyos gázkeverék bevetésével pénzautomatákat robbantott fel

Németországban, majd ellopták az ATM-ekből a pénzt. A német rendőröknek a magyar kollágáik is segítettek a nyomozásban.

A rendőrök megállapították, hogy a bűnbanda tagjainak vagyona az ATM robbantások után nőtt, ezért a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség pénzmosás gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

A nyomozók megállapították, hogy a bűncselekményekből szerzett vagyont a tagok Magyarországon az érdekeltségükbe tartozó gazdasági tevékenységükön keresztül használták fel, tisztára mosva ezzel a bűnös úton szerzett pénzt.

Forrás: ORFK/Antal_N

A magyar nyomozók jelzésére december 7-én Németországban a társszerv rendőrei elfogták a kiutazó 41 éves bandavezért és két társát: egy 39 éves és egy 45 éves férfit. De rajtuk kívül elfogták a csoport egyetlen német tagját is.

Forrás: ORFK/Antal_N

A többi tag elfogására, a bizonyítékok lefoglalására, és a bandatagok bűncselekményből származó vagyonának elkobzására összehangolt akciót szerveztek a magyar és a német rendőrök. Ebben összesen közel 100 rendőr vett részt, akik Hajdúnánáson, Nyíregyházán és Budapesten még négy férfit fogtak el.

Összesen 7 férfi otthonaiban tartottak házkutatást, pénzt (forintot és eurót is), lőfegyvereket és lőszereket foglaltak le, illetve ingatlant és két gazdasági társaságban lévő üzletrészeket vettek zár alá.

Forrás: ORFK/Antal_N

A rendőrök befagyasztották a tagok bankszámláit, a bankszéfjeiket pedig átkutatták.

A négy elfogott bünözőt a rendőrök robbantás és más bűncselekmények elkövetése miatt kihallgatták.

Forrás: ORFK/Antal_N

A magyar, illetve a német nyomozást, valamint a közös nyomozócsoport munkáját az Europol és az Eurojust segítette. A nemzetközi bűnügyi információcserének köszönhetően a két ország rendőrei a bűnözői csoport mind a nyolc tagját eljárás alá vonták, ezzel felszámoltűl a teljes bűnbandát.