Soha nem szabadulhat a bőnyi rendőrgyilkos

Győr, 2019. december 11. A bőnyi rendőrgyilkossággal vádolt Győrkös István büntetőperének tárgyalásán a Győri Ítélőtáblán 2019. december 11-én. A vádirat szerint Győrkös István bőnyi lakásán a Készenléti Rendőrség hatósági engedély nélkül tartott lőfegyverek gyanúja miatt tartott házkutatást 2016. október 26-án. A vádlott három lövésből álló sorozatot adott le egy 46 éves rendőrre, az egyik lövedék az áldozat fejét érte, aki belehalt a sérülésébe. MTI/Vasvári Tamás
Vágólapra másolva!
A Győri Ítélőtábla másodfokon, jogerősen is életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte Győrkös Istvánt, aki meggyilkolta Pálvölgyi Péter őrnagyot 2016-ban. A rendőrök házkutatást akartak tartani nála, amikor tüzelni kezdett rájuk.
Vágólapra másolva!

A másodfokú bíróság csak kis részben változtatta meg a Szombathelyi Törvényszék ítéletét és

jogerősen is életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a bőnyi rendőrgyilkos Győrkös Istvánt.

Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Ahogy korábban megírtuk, 2016. október 26-án a rendőrök házkutatást akartak tartani Győrkös Istvánnál, a szélsőjobboldali Magyar Nemzeti Arcvonal alapítójánál. A férfi nem engedte be őket. A kapuból visszament egy gépkarabélyért a házba, amit csőre töltött és kibiztosított.

Amikor a rendőrök beléptek Győrköshöz, a férfi rájuk lőtt, és eltalált egy 46 éves őrnagyot. Pálvölgyi Péter azonnal meghalt.

A két társa is tüzelni kezdett a férfira, eltalálták a hasán. A helyszínre riasztották a TEK-et is, de a férfi elbarikádozta magát, mire kiértek. Azt mondta, hogy mindenkit lelő, aki közelebb akar menni hozzá.

A sérülése miatt viszont romlott az állapota, két órával a lövöldözés után a TEK embereinek sikerült újabb halálos áldozatok nélkül elfogniuk.

Győrkös István a tárgyalásán végig tagadta, hogy ő gyilkolta meg a rendőrt. Azt mondta, a társai lőtték le. Az igazságügyi fegyverszakértő viszont kizárta, hogy a rendőrök lőtték volna le a nyomozót. A szélsőjobboldali férfi ellen 2017-ben emeltek vádat, idén nyáron első fokon életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, ami nem lett jogerős. Az ügyész ugyanis súlyosabb minősítésért fellebbezett, Győrkös István és az ügyvédei pedig felmentésért.