Így írhatja alá a petíciót a Liget Budapest Projekt megmentéséért

2019.12.11. 12:27

Néhány héttel ezelőtt petíciót indított egy nagykanizsai férfi annak érdekében, hogy az újonnan megválasztott fővárosi vezetés merev elzárkózása ellenére a kormány tegyen meg mindent a Liget Budapest Projekt folytatása érdekében.

Mint ismert, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje, Karácsony Gergely többek között azzal kampányolt az önkormányzati választások előtt, hogy leállítja a Liget Budapest Projektet, amennyiben ő fog nyerni. 

Szabó László, a felhívás és a petíció elindítója azzal érvel, hogy ez a terv óriási lehetőség, talán száz évben egyszer van ilyen, hogy a kultúra, a művészetek területén ilyen maradandót hozzon létre.

Budapest nem csak a budapestieké, hanem az egész országé, ezért arra kéri a kormányt, hogy a lehetőségek szerint tegyen meg mindent annak érdekében, hogy eredeti elhatározását véghez tudja vinni. 

Egy frissen közzétett, az Inspira Research Group által készített közvélemény-kutatás szerint a fővárosiak több mint kétharmada támogatja a Liget Budapest Projektet, 75 százalékuk szerint a fejlesztések erősítik Budapest családbarát kínálatát. 

A petíciót az alábbi linkre kattintva lehet aláírni: https://www.peticiok.com/felhivas_a_liget_budapest_projekt_megmenteseert 

KAPCSOLÓDÓ CIKK