Visszaviszik az iskolába a győri késelő diákot

2019.12.05 Győr Jedlik iskola Diák késelte meg a tanárt egy győri középiskolában
Vágólapra másolva!
A nap 24 órájában kamerés megfigyelés alatt tartják azt a győri 17 éves fiút, aki a múlt héten megkésete az osztályfőnökét. A diákot szombaton tartóztatták le, azóta egyszemélyes cellában várja a további kihallgatásokat.
Vágólapra másolva!

A Blikk úgy tudja, a fiú azért kapott egyszemélyes cellát, mert a szabályok szerint nem zárhatják össze felnőttekkel, a fiatalkorúak börtönébe pedig egyelőre nem kerülhet, mert a további eljárás miatt Győrben kell maradnia. A rácsok mögött viszont folyamatos megfigyelés alatt tartják.

Pszichiáterhez kellett volna mennie

Mint arról az Origo is beszámolt, az már a késelés utáni napon, múlt pénteken kiderült, hogy

pár hónapja mentális problémákkal küzd

a 17 éves fiú, akinek pszichiáterhez kellett volna mennie.

Osztálytársai szerint, akik végignézték, ahogy a fiú rátámad a fizika szakos tanárnőre, a 17 éves késelő többször is azzal fenyegetőzött, hogy bántani fogja a tanárukat. A múlt csütörtöki támadás szerintük azért történt, mert a fiú hármast kapott fizikából, és elégedetleg volt a jegyével.

- mondta a lapnak az egyik gyerek apja.

Forrás: kisalföld.hu/H. Baranyai Edina

A késelővel a börtönben is pszichológus foglalkozik.

Talán így kiderül, hogy mi volt az a stresszfaktor, ami kiváltotta nála ezt a szélsőséges reakciót" – közölte Végh József kriminálpszichológus.

Műteni kellett a tanárnőt

A tanárnő súlyos sérüléseket szenvedett, meg is kellett műteni. A fiú apja múlt pénteken látogatta meg őt a kórházban, Faragó Péter, a fiú ügyvédje szerint sokat beszélgettek a történtekről és együtt sírtak. Az édesanyja mindenben a fia mellett áll, de a család összeroppant.

Visszaviszik az iskolába

A Blikk úgy tudja, a 17 éves fiút a bűncselekmény pontos rekonstrukciójának céljából

visszaviszik az iskolába,

illetve kihallgatások is várnak rá.

Hozzátették, gyilkossági kísérlet miatt akár 5-15 évet is kaphat, még akkor is, ha előre kitervelten, közfeladatot ellátó személy ellen követte el a gyanúsított a bűncselekményt.