A köztévé után most az egyik minisztériumban akart cirkuszolni Szél Bernadett és Hadházy Ákos

Tüntetés az MTVA-székháznál, 2018.12.17.
Budapest, 2018. december 17. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszél, mellette Szél Bernadett független képviselő az MTVA-székház előtti kormányellenes tüntetésen 2018. december 17-én. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Ma szavaztak a parlamenti képviselők az Országgyűlés működéséről szóló törvény módosításáról, amiben az is szerepel, hogy a jövőben az országgyűlési képviselők valamennyi közigazgatási szervtől előzetes egyeztetés alapján kérhetnek tájékoztatást. Ez annyit tesz, hogy mostantól az országgyűlési képviselők nem ronthatnak be a közintézményekbe váratlanul, képviselői igazolványukat lobogtatva. A szavazás előtt Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs országgyűlési képviselők úgy döntöttek, hogy gyorsan berontanak még az Emberi Erőforrások Minisztériumába (EMMI), hogy egyeztessenek többek között a Nemzeti alaptantervről.
Vágólapra másolva!

Szél Bernadett közösségi oldalán dicsekedett el azzal, hogy képviselőtársaival, a parlamentben obszcén feliratú táblával demonstráló Hadházy Ákossal és Csepel ellenzéki országgyűlési képviselőjével, Szabó Szabolccsal rárontottak az Emberi Erőforrások Minisztériumára, ahol a Nemzeti alaptantervről és a kötelező iskoláztatásról szerettek volna egyeztetni.

Az országgyűlési képviselőket egyáltalán nem zavarta, hogy közben folyt a parlamenti munka, amiben nekik is részt kellene venniük.

Az állami szerveknek a képviselőket megbízatásuk ellátásában továbbra is kötelesek támogatni, és részükre a munkájukhoz szükséges felvilágosítást megadni, de a képviselőnek ehhez a közintézmény vezetőjétől előzetes egyeztetést szükséges kérni.

Az Országgyűlés működéséről szóló törvényt egyébként többek között Hazdházy Ákos miatt kell módosítani, aki nyomdafestéket nem tűrő feliratú táblát lobogtatott a parlamenti ülés alatt. A mostani akciójuk pedig megszólalásig emlékeztet az ellenzék tavaszi bohózatára, amikor szintén Szél Bernadett és Hadházy Ákos főszereplésével a köztévébe rontottak be az ellenzéki országgyűlési képviselők becsmérelve az ott dolgozókat.

A törvénymódosítást tehát megszavazták a képviselők, így a közintézményekre többet nem ronthatnak rá.