Dömötör Csaba: Gyurcsány az ellenzék vezére

GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2019. október 23. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtónyilatkozatot tesz a párt október 23-i, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján rendezett megemlékezésén a főváros V. kerületében, Nagy Imre szobránál 2019. október 23-án. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Teljes cinizmus, hogy Gyurcsány Ferenc beszél demokráciáról, miközben nem kért senkitől bocsánatot a 2006-os rendőrterror miatt – így reagált Dömötör Csaba Gyurcsány Ferenc félperces napirend előtti felszólalására kedden az Országgyűlésben. Szijjártó Péter napirend előtt a NATO-csúcsot értékelve nagy eredménynek nevezte, hogy az illegális migráció és a terrorizmus közötti kapcsolatot egyre többen ismerik fel.
Vágólapra másolva!

A NATO-tagállamok demonstrálták az egységet, és deklarálták, hogy új típusú biztonsági kihívásokkal kell szembenézni – mondta Szijjártó Péter napirend előtt felszólalásában kedden az Országgyűlésben.

- hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter. Úgy látja, a terrorizmus és a kontrollálatlan migráció között egyértelmű összefüggés van. Magyarország kiveszi a részét a NATO erőfeszítéseiben, így Koszovóba újabb 100, míg Afganisztánba újabb 70 katonát küldünk – tette hozzá. Szijjártó Péter szólt arról is, hogy a hazai védelmi kiadásokban 20 százalék felé mentek a fejlesztési beruházások.

vélekedett a miniszter.

Szijjártó Péter: Magyarország a NATO megbízható szövetségese Forrás: MTI/Illyés Tibor

Németh Zsolt (Fidesz) reagálásában arra emlékeztetett, hogy az első Fidesz-kormány idején került sor a NATO-csatlakozásra. Érthetetlennek nevezte Emmanuel Macron francia elnök azon kijelentését, hogy a NATO agyhalott lenne. A NATO a csúcsára jutott ezzel a csúcstalálkozóval – mondta a fideszes képviselő. Nacsa Lőrinc (KDNP) arról beszélt, hogy Magyarország megbecsült tagja a NATO-nak, és büszkének kell lennie a magyar katonák helytállásáért.

Csak saját fizetésük emelésére koncentrál az ellenzék

A készülő kulturális módosítás jobb helyzetbe hozza a színházakat – így reagált Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára Tóth Bertalan, MSZP-elnök napirend előtti felszólalására. Arra is emlékeztetett, hogy az ellenzéknek nem sokszínű kultúra és szabadság kell, hanem csak olyan emberek, akik a liberális eszmékben hisznek.

Egy szemenszedett hazugság volt az ellenzék akciózása a rabszolgatörvény kapcsán – így reagált Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára Szabó Tímea (Párbeszéd) felszólalására. Az államtitkár elmondta,

724 milliárd forinttal költ többet a kormány 2010-hez képest az egészségügyre, míg az oktatás területén több mint 500 milliárd forinttal.

Szólt arról is, hogy az ellenzék Budapesten jócskán megnövelte a pozíciók számát, és jelentősen megnövelték a fizetésüket. Közölte, hogy az ellenzék visszahívta a régi bukott embereket Budapesten, így Böhm Andrást és Vágó Istvánt.

Az ellenzék fejlesztéseket ígért, de ebből eddig csak a kórházstop valósult meg

-tette hozzá. Szakmai kinevezéseket ígértek, de Bajnai emberei és alákérdező mesterek érkeznek. Dömötör arról is szólt, hogy az ellenzék eddig csak adónövelést hozott, nem ezt ígérték október előtt.

Gyurcsány az ellenzék vezére

A karácsonyi nyugodtabb napokra gondolkodnivalót kívánt a kormánypárti képviselőknek Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök, majd ezt követően befejezte napirend előtti felszólalását. Dömötör Csaba válaszában kifejtette, hogy

a Gyurcsány által említett hitványság és gazemberség pontosan az, hogy a mögötte ülő képviselők otthonápolási pólóban ülnek, miközben tavaly nem szavazták meg az erről szóló javaslatot.

Teljes cinizmus, hogy Gyurcsány beszél demokráciáról, miközben nem kért senkitől bocsánatot a 2006-os rendőrterror miatt – mondta Dömötör. Oka van annak, hogy megint ilyen teátrálisan mondja el az utolsó felszólalást az őszi ülésszakon, mivel Ön az ellenzék direktora – mondta Dömötör.

hangsúlyozta az államtitkár.

Gyurcsány az ellenzék vezetője Forrás: MTI/Kovács Tamás

Sikeres a kormány migrációs politikája

Mindenki emlékezik arra, amikor migránsok tízezrei ellenőrzés nélkül vonultak be Magyarország területére, ezért a kormány 2015-ben elsőként tett érdemi lépéseket az illegális bevándorlás megfékezésére - mondta Zsigmond Barna Pál (Fidesz) napirend előtti felszólalásában. A kormány migrációs politikája bevált - tette hozzá.

mondta a politikus.

Egyre nő a feszültség a déli határon, mivel százezer ember torlódott fel a Balkánon - így reagált Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára. Közölte, hogy a szerbiai magyar lakosságú településeken is egyre több migráns tartózkodik - tette hozzá. Kontrát szerint

A kormány továbbra is mindent elkövet annak érdekében, hogy egyetlen illegális migráns se jusson be az ország területére.