Letartóztatták a tanárára késsel támadó diákot

Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, tanár, késelés, 2019.12.05., Győr
Vágólapra másolva!
A bíróság szombaton elrendelte annak a diáknak a letartóztatását, aki a napokban egy győri szakközépiskolában késsel támadt a tanárára.
Vágólapra másolva!

A Győri Törvényszék közleményében azt írta, hogy a legsúlyosabb - a személyi szabadság elvonásával járó - kényszerintézkedést azért rendelték el, mert

a bíróság szerint fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás nehezítésének veszélye, a tanúk befolyásolásának lehetősége.

A fiatalkorú fiú letartóztatását egyéni elhelyezés keretében hajtják végre. A döntés végleges - olvasható a közleményben.

Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnázium Fotó: Hirling Bálint - Origo

Csütörtökön egy 17 éves fiú, a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának tanulója késelt meg egy 51 éves tanárnőt. A tanárnő a hátán, alkarján sérült, utóbbi miatt műtét is vár rá.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkor azt közölte, hogy kész minden támogatást megadni a tanárnőnek és az érintett szakképzési intézménynek.

A megyei főkapitányság emberölési kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.