Gyurcsány ügyvédje Facebookon kérdezősködik, mennyit kérhet egy adásvételi szerződésért

CZEGLÉDY Csaba
Szeged, 2019. október 21. Czeglédy Csaba az általa vezetett Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet, összesen 21 vádlott ellen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt folytatódó ügy előkészítő ülésén a Szegedi Törvényszéken 2019. október 21-én. A vádirat szerint a 2011-től működő bűnszervezet célja a döntően diákmunkaerő közvetítéssel foglalkozó cég áfafizetési kötelezettségének csökkentése, valamint a diákmunkához kapcsolódó más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt. A vád szerint a bűnszervezet 6,215 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. MTI/Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
"Budapesten 8 ingatlan adásvételi szerződés megszerkesztéséért (összérték: 102 millió forint) mennyi a reális megbízási díj?" - tette fel a kérdést Czeglédy Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) szakjogásza, Gyurcsány Ferenc egykori ügyvédje, és a DK-s önkormányzatok jogi képviselője egy ügyvédfórumon. Szakmaiság a csúcson a bukott kormányfő csapatában! 
Vágólapra másolva!

Mint ismert, a börtön elől a Demokratikus Koalíció európai parlamenti listájára menekített Czeglédy Csabát több budapesti kerület jogi képviseletének ellátásával bízták meg az önkormányzati választás után. Így a több mint hatmilliárd forint eltüntetésével vádolt Human Operator Zrt. vezetőjével több millió forintos megbízási szerződést kötött a DK-s vezetésű erzsébetvárosi és újbudai önkormányzat. Nagy botrány lett belőle: nemcsak a kormánypártok, hanem az ellenzéki pártok egy része is tiltakozott a döntés ellen. A DK vezetése azonban mégis úgy döntött, kiáll az igazságszolgáltatás karmai elől menekülő Czeglédy mellett. A párt vezető arcai egy emberként mondták el a létező összes fórumon: nála nincs alkalmasabb ügyvéd az országban!

  • Gyurcsányné egyenesen úgy fogalmazott az Egyenes Beszéd novemberi műsorában, hogy "Czeglédy Csaba a legalkalmasabb arra," hogy az önkormányzatok jogi képviseletét ellássa;
  • Gyurcsány Ferenc külön posztban vette védelmébe egykori ügyvédjét. "A kritikusok elismerik, hogy Czeglédy jó ügyvéd" - írta a bukott kormányfő.
  • Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester "elszánt és tapasztalt jogászként" jellemezte a korábban előzetesbe kerülő jogászt, amikor megbizatásának okát próbálta meg megmagyarázni.
  • A pártközpont is kiadott egy közleményt, amelyben szakmai pályafutását méltatták.

Ehhez képest minimum furcsa, ami az egyik, budapesti ügyvédeket tömörítő Facebook-csoportban történt a minap. Czeglédy a következő kérdést tette fel ügyvéd kollégáinak, ami leginkább a jogi utóvizsgák hangulatát idézte fel.

"Az elszánt és tapasztalt jogász" kérdését többen megmosolyogták, az egyik hozzászóló nem kevés iróniával azt írta,

a megfejtés gondolom majd nyilvános lesz valamelyik kerületi önkormányzati honlapon.

Forrás: Facebook