A Színművészeti egy éve tudott Gothár szexuális zaklatásáról

Vágólapra másolva!
Nemcsak a Katona József Színház vezetése, de a Színművészeti is tudott egy éve Gothár Péter szexuális zaklatásairól. Az egyetem vezetésének taktikája részben arra épül, hogy azt mondják, őket a Katona vezetése nem tájékoztatta. Csakhogy ez hamis érvelés: Máté Gábor nemcsak a Katona igazgatója, hanem - ahogy azt többször megírtuk - a Színművészeti vezető alakja is, hol ilyen, hol olyan pozícióban (még rektorhelyettes is volt). Vagyis: ha Máté Gábor tudott a szexuális zaklatásról (márpedig beismerte, hogy 11 hónappal ezelőtt tudomást szerzett róla), akkor ez azt jelenti, hogy a Színművészeti vezetése is szükségszerűen az információ birtokában volt.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt többször megírtuk, Máté Gábor és Ascher Tamás nemcsak a Katona József Színház élén alkot vezetői párost, hanem a Színművészeti valódi irányítói is ők. Nem véletlen, hogy miután Ascher rektor lett 2006-ban, azonnal kinevezte Mátét rektorhelyettessé is.

Ez pedig olyan erős összefonódás a két intézmény között, ami azonnal megcáfol minden olyan állítást, mely szerint a Színművészeti vezetése nem tudott Gothár Péter szexuális zaklatási ügyéről. Az ugyanis

nevetséges állítás lenne, hogy két Máté Gábor van, és a katonás Máté Gábor nem szólt a színművészetis Máté Gábornak.

Vagyis egyértelmű. hogy a Színművészetinek is már majdnem egy éve rendelkezésére állt minden szükséges információ, hogy eljárjanak Gothár Péter ellen.

Nem tették. A belső vizsgálatnak, a Gothárral folytatott kedélyes csevegés helyett, erre is választ kellene adnia.