Magyarország több országgal tervez szoros együttműködést családvédelmi ügyekben

Novák Katalin, Washington
Vágólapra másolva!
Magyarország szoros együttműködést tervez családvédelmi ügyekben az Egyesült Államokkal, Lengyelországgal és Brazíliával - jelentette ki Washingtonban Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, aki családpolitikai konferencián vett részt szerdán az amerikai fővárosban.
Vágólapra másolva!

A családpolitikai konferenciát az idén második alkalommal szervezték meg Washingtonban, ám a szerdai tanácskozás - az előzővel ellentétben - nem csupán magyar-amerikai, hanem nemzetközi eszmecsere is volt, amelyen Lengyelország és Brazília is képviseltette magát.

A szenátus épületében rendezett dispután Joe Grogan, a Fehér Ház belpolitikai tanácsának igazgatója mellett részt vettek amerikai republikánus politikusok, konzervatív politikai és vallási szervezetek vezetői is, valamint brazil és spanyol szakemberek.

- összegezte tapasztalatait Novák Katalin a konferencia után. Az elismerés egyik jeleként értékelte, hogy a tanácskozáson beszédet mondott a Fehér Ház magas rangú tisztségviselője és Andy Harris marylandi republikánus képviselő.

Novák Katalin szerint fontos, hogy

csatlakoztak az eszmecseréhez a civil világ olyan képviselői is, akik a családi értékek elismertetéséért, megőrzéséért küzdenek.

Az államtitkár kiemelte, hogy alapvető tapasztalat, hogy egy-egy bevált gyakorlatot sokszor egy másik országban teljes egészében, vagy a helyi viszonyokra alkalmazva át lehet venni. Erre példaként a családi adókedvezmény rendszerét említette, amely franciaországi gyakorlat volt.

- fűzte hozzá.

Forrás: Facebook

Kérdésre válaszolva a politikus elmondta:

Partnerség a családokért néven szövetség formálódik az Egyesült Államok, Magyarország, Brazília és Lengyelország részvételével.

Ezt a héten, szerdán jelentették be az ENSZ-ben. A kezdeményezők nem laza, hanem nagyon is szoros együttműködést terveznek - emelte ki Novák. A gyakorlatban ez közös fellépést jelent majd a családi életet háttérbe szorító, családellenes intézkedések ellen.

- hangsúlyozta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.