Tizenhét embert csapott be a börtönből két férfi

Vágólapra másolva!
A két férfi véletlenszerűen hívott fel embereket a zárkájukból, majd banki alkalmazottaknak vagy a telefontársaság embereinek kiadva magukat pénzt csaltak ki tőlük. Összesen 17 ember vertek át.
Vágólapra másolva!

A két férfi egy zárkában raboskodott az egyik börtönben, ahonnan egy becsempészett telefonon hívták fel az embereket 2017 márciusától júniusig.

Vagy adategyeztetésre, jogszabály-változásra, titkosított biztonsági adatkezelésre, a SIM kártya kötelező regisztrálására vagy a telefon frissítésére hivatkozva hívtak fel valakit,

majd azt kérték tőle, hogy küldjék el egy telefonszámra azt a kódot, amit lediktáltak. A kód viszont egy másik telefonszám volt, az átvert emberek a szám elküldésével 12 ezer forinttól 30 ezer forintig töltötték fel a telefon egyenlegét.

A másik trükkjük az volt, hogy adategyeztetésre hivatkozva azt kérték az emberektől, hogy adják meg a bankkártyájuk számát, érvényességi idejét és CVC kódját.

Ezek után a kártyaadatokkal az interneten vásároltak 15 ezer forinttól 99 ezerig.

A két férfi csaknem 600 ezer forintot csalt ki 17 embertől. Az ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a csalók ellen, és azt javasolja, hogy a bíróság ítélje őket fegyházbüntetésre – írja közleményében a Vas Megyei Főügyészség.