BKK: A havazás nehezíti a tömegközlekedést is

havazás, hó, december 2. 2019, tél, Budapest, belváros
Vágólapra másolva!
December 1-jén országszerte havazással indult a hétfő, emiatt rengeteg baleset történt az utakon, a MÁV közölte, több vonalon késnek a vonatok, de a BKK sincs jobb helyzetben. A havazás miatt hosszabbak a menetidők, több járat is terelt útvonalon közlekedik.
Vágólapra másolva!

A BKK a Facebook oldalán azt írja: Fővárosszerte a havazás miatt latyakos, csúszós az utak burkolata. A BKK-járatok megnövekedett menetidővel közlekednek. A magasabban fekvő területeken és a mellékutcákban jeges útszakaszok is lehetnek:

  • a Libegő nem üzemel,
  • Baleset történt a Budaörsi úton kifelé a Petőfi laktanyánál. Még tart a műszaki mentés, a környéken torlódásra kell számítani. Az érintett útszakaszt lezárták, a befelé vezető oldalon a forgalmat rendőr irányítja. Visszafordítják az autósokat kifelé már a Villányi útnál, a befelé vezető oldalon pedig a Nagyszőlős utcánál elterelik a járműveket. A 139-es, a 140-es és a 140A autóbusz terelve közlekedik, a külső végállomás felé nem érinti a Muskotály köz és a Fehérló utca megállót, befelé pedig a Fehérló utca megállót. A 240-es autóbusz szintén terelve jár, nem érinti a Fehérló utca és a Budaörsi út/Villányi út megállót
Fotó: Csudai Sándor - Origo

  • Korábban egy utas rosszul lett, ezért a H5-ös HÉV helyett pótlóbusz közlekedett a Batthyány tér és Aquincum között. A forgalmi rend 10 óra előtt nem sokkal helyreállt,
  • baleset történt a XIX., Nádasdy utcában a Vas Gereben utcánál, emiatt a 194-es, a 194B és a 199 autóbusz módosított útvonalon járt, a 68-as autóbusz is terelve közlekedett, a forgalmi rend azóta helyreállt.