Nem tudja tovább húzni az időt Gothár és a Színművészeti

2019.12.02. 10:57

A nyilvánosság elől bujkáló rendező a Színház-és Színművészeti egyetemen – a botrány hatására – nagy nehezen etikai vizsgálatot kért maga ellen az oktatási intézményben, miután kiderült, hogy többeket szexuálisan zaklatott a Katona József Színházban. A Ripost úgy tudja, szerdán lesz a meghallgatás.

Gothár arra nem számított, hogy időközben az Emmi megfigyelőt küld az intézménybe a vizsgálat idejére, így most szerdán Gothárt már nemcsak a saját, hozzá közel álló kollégái várják a meghallgatáson, a kínos kérdések elől így ezúttal aligha bújhat ki.

Gothár PéterForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az egyetem korábban egy külső vizsgálat indítása helyett az iskola falai között próbálta elsimítani az ügyet. Ezt a falat törte át Fekete Péter kulturális államtitkár, aki levelében kérdőre vonta a Katonát és az egyetemet is, ezért az igazgatók kénytelenek voltak minisztériumi szakértőket is bevonni a vizsgálatba. Jelenleg pszichológus vizsgálja meg egyesével Gothár osztályának tagjait, hogy ott történt-e a Katonához hasonló eset.

A Ripost úgy tudja, nagy a feszültség a Máté Gábor vezette Katona József Színházban. Már baloldali, liberális politikusok is azt követelik: nem csak Gothárnak, de a Katona József Színház igazgatójának és a Színház-és Filmművészeti Egyetem vezetőinek is vizsgálni kell vezetői felelősségét, amiért tudtak a zaklatásról, de nem tettek semmit.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK