Amikor nem számít a kisebbség: a soroksári alpolgármester-jelöltet támadja az ellenzék

Bese Ferenc
Vágólapra másolva!
A kisebbségekre mindig érzékeny ellenzék most a sváb alpolgármester-jelöltet támadja Soroksáron. Bese Ferenc polgármester Fuchs Gyulát, a tősgyökeres soroksári család leszármazottját javasolja alpolgármesternek, aki több mint egy évtizedes önkormányzati tapasztalattal bír.
Vágólapra másolva!

A budapesti kerületek többségében már megválasztották az alpolgármestereket, Soroksáron azonban kedden döntenek arról, hogy ki legyen a kerület második vezetője.

Bese Ferenc a PestiSrácok.hu-nak elmondta, hogy nagy körültekintéssel, sok szempontot figyelembe véve hozta meg döntését, mely szerint Fuchs Gyula képviselőt javasolja majd a tisztség betöltésére.

Bese kikérte a soroksári választópolgárok véleményét, és egyeztetett több civil szervezet vezetőjével is, mielőtt döntött volna.

A polgármester azt mondta, hogy

Bese Ferenc Forrás: Origo

Bese hozzátette, hogy számára, aki szintén tősgyökeres soroksári családból származik, nagyon fontos, hogy a svábság továbbra is, mint amiként az elmúlt 21 esztendőben képviseltetve volt, ezután is megfelelő szinten legyen jelen az önkormányzati testületben, hiszen Soroksárnak erős és nagy hagyományokkal bíró sváb gyökerei vannak.