Amikor nem számít a kisebbség: a soroksári alpolgármester-jelöltet támadja az ellenzék

2019.12.02. 19:23

A kisebbségekre mindig érzékeny ellenzék most a sváb alpolgármester-jelöltet támadja Soroksáron. Bese Ferenc polgármester Fuchs Gyulát, a tősgyökeres soroksári család leszármazottját javasolja alpolgármesternek, aki több mint egy évtizedes önkormányzati tapasztalattal bír.

A budapesti kerületek többségében már megválasztották az alpolgármestereket, Soroksáron azonban kedden döntenek arról, hogy ki legyen a kerület második vezetője. 

Bese Ferenc a PestiSrácok.hu-nak elmondta, hogy nagy körültekintéssel, sok szempontot figyelembe véve hozta meg döntését, mely szerint Fuchs Gyula képviselőt javasolja majd a tisztség betöltésére.

Bese kikérte a soroksári választópolgárok véleményét, és egyeztetett több civil szervezet vezetőjével is, mielőtt döntött volna.

A polgármester azt mondta, hogy Mindenki egyöntetű véleménye az volt a megkérdezettek közül, hogy Fuchs Gyula képviselő – aki tősgyökeres soroksári család leszármazottja – több mint egy évtizedes önkormányzati tapasztalattal bír, több cikluson keresztül a pénzügyi bizottság elnökeként is tevékenykedett. Ráadásul nem csak a választókerületében, hanem egész Soroksáron elismerik a kerületért végzett munkáját, hiszen évtizedek óta önzetlenül és aktívan részt vesz a Soroksári Német Nemzetiségi Egyesület életében.

Bese FerencForrás: Origo

Bese hozzátette, hogy számára, aki szintén tősgyökeres soroksári családból származik, nagyon fontos, hogy a svábság továbbra is, mint amiként az elmúlt 21 esztendőben képviseltetve volt, ezután is megfelelő szinten legyen jelen az önkormányzati testületben, hiszen Soroksárnak erős és nagy hagyományokkal bíró sváb gyökerei vannak.