Havazás, országos fagy jön

2019.12.01. 06:36

Havazás, eső, és országos fagy várható a következő napokban - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu. 

Vasárnap fagyos és napos reggelre ébredünk advent első vasárnapján. A sok napsütést követően nyugat, délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de estig sehol sem lesz csapadék. Reggel -7 és -1, délután +2 és +6 fok között alakul a hőmérséklet. Fronthatás nem valószínű.

Hétfőn délutánig borult lesz az ég, és sokfelé várható csapadék: a főváros és az Északi-középhegység térségében havazás, havas eső, máshol eső, illetve a csapadék szűnésével a Dunántúlon is lehet mutatóban havas eső, hózápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hőmérséklet +1 és +6 fok között alakul - délkeleten lesz a legenyhébb idő. Megmaradó hó főleg az Északi-középhegységben alakulhat ki.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kedden csökken a felhőzet, egyre többfelé fordul naposra az idő. Az északnyugati szél erős lesz. Reggel -2, délután +3°C körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán és csütörtökön reggelente párás, napközben változóan felhős időre van kilátás, legalább néhány órás napsütéssel. Hó vagy eső nem lesz. A hajnalok hidegek lesznek, országos fagyra készülhetünk, délutánonként is csak 1-6°C ígérkezik.