Távoznia kell a Katona és a Színművészeti vezetőinek a Gothár-ügy miatt

Máté Gábor díszlet FOTÓ ÁLTALÁNOS Közéleti személyiség foglalkozása művész próba rendező SZEMÉLY TÁRGY
Budapest, 2015. október 7. Máté Gábor rendező Borbély Szilárd Az olaszliszkai című drámájának fotóspróbáján a Katona József Színházban 2015. október 6-án este. A színdarabot október 8-án mutatják be. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Vezetőváltásra van szükség a Katona József Színházban, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetemen is a Gothár-ügy miatt – nyilatkozta az ATV-nek Pósán László, az Országgyűlés kulturális bizottságának elnöke. 
Vágólapra másolva!

Néhány napja derült ki, hogy Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója tudott a zaklatási ügyről. A színházigazgató a 24.hu-nak adott interjúban bevallotta,már egy éve tudott róla, mi történt Gothár Péter és kolléganőjük között.

Máté Gábor Forrás: MTI/Marjai János

Erre reagálva a Fidesz frakciószóvivője, Halász János úgy fogalmazott, „Attól tartunk, hogy nemcsak a színházban, hanem a Színház- és Filmművészeti Egyetemen is titkolózhatnak, ezért ebben az ügyben nemcsak Gothár Péter az egyetlen felelős, a vezetőknek is felelniük kell. Határozott az álláspontunk, elérkezett az ideje, hogy személyi következményei legyenek a Gothár-ügynek."

Pósán László egyetértett Halász Jánossal, hogy akár büntetőjogi, akár munkajogi következménye is lehet az ügynek.

reagált arra a kérdésre, hogy a színművészetin vagy a Katona József Színházban szükség lehet-e vezetőváltásra. De Pósán azt is elmondta, hogy ezt ők kell kezdeményezzék, mivel „Halász János nem véletlenül mondta, de az nem a parlament hatásköre."

Sokkal lágyabb hangot ütött meg a liberális főpolgármester, illetve a főváros Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke is, akik sokkal megbocsátóbbak a balliberális elit újabb botrányhősével szemben:

Gothár Péter rendező Forrás: MTI/Kollányi Péter

„Gothár Péter ügyében azok az intézmények, amelyek eddig kapcsolatban voltak vele, ők jogosultak arra, hogy döntéseket hozzanak, a Katona József Színházban, azt gondolom, hogy ez a döntés megszületett" – közölte a főpolgármester.

A baloldal tehát továbbra is mentegeti Gothár Pétert.