Nem vette fel milliárdos nyereményét tavaly a magyar lottónyertes

Vágólapra másolva!
Tavaly nyáron valaki 1 milliárd 688 millió forintot nyert az ötös lottón. A nyertes azonban nem jelentkezett a pénzért, így az visszakerült egy "alapba", amiből más játékokon nyerhetnek a szerencsevadászok. A hatos lottón bent felejtett összeg is százmilliós nagyságrendű - írja a Pénzcentrum. 
Vágólapra másolva!

- közölte a Pénzcentrummal a Szerencsejáték Zrt. Tavaly tehát úgy vált valaki kvázi milliárdossá az országban, hogy akár a mai napig nem is tud róla, esetleg elveszítette a nyertes szelvényét.

A Hatoslottó esetében utoljára 2015-ben volt olyan, hogy egy nagy összegű főnyereményért nem jelentkeztek, így

242,2 millió forint került az át nem vett nyeremények közé.

A társaság a lappal azt is közölte, hogy "az át nem vett nyeremények alapjában játékonként képződött összeget jellemzően különsorsolások formájában meghirdetett nyereményekre fordítja a Szerencsejáték Zrt., vagy az egyes játékok nyereményalapja kerül kiegészítésre.

Tehát azok a pénznyeremények, amelyekért nem jelentkeznek a rendelkezésre álló határidőn belül a nyertesek, végül szintén a játékosokat gazdagíthatják."

Sokan ácsingóznak a nagy pénzre

A múlt heti magyar Eurojackpot-nyertes kapcsán a lap azt is megkérdezte, mennyire gyakori, hogy álnyertesek próbálják felvenni a kapcsolatot a Szerencsejáték Zrt.-vel, illetve, hogy mi ilyen esetekben a hivatalos ügymenet. Ezzel kapcsolatban a társaság azt közölte, hogy általánosságban elmondható, hogy nagy összegű főnyereményekkel párhuzamosan

megnövekszik az olyan telefonhívások száma, akik nyertesként tüntetik fel magukat.

A ritkán előforduló súlyosabb, visszaélésgyanús esetekben a nemzeti lottótársaság megteszi a szükséges büntetőjogi lépéseket.