Húzza az időt a Színművészeti, vizsgálat helyett szellemeskedni próbálnak a Gothár-ügyben

Gothár Péter
Budapest, 2011. március 12. Gothár Péter rendező, Fekete Gyula-Papp András: Excelsior! - Liszt Ferenc mennybemenetele című operájának próbáján. Az előadást Gothár Péter rendezésében március 18-án mutatják be a Magyar Állami Operaház és a Budapesti Tavaszi Fesztivál együttműködésében a Thália Színházban. MTI Fotó: Kollányi Péter
Vágólapra másolva!
Ahogy arról csütörtökön az Origo is beszámolt, Halász János, a Fidesz frakciószóvivője azt nyilatkozta, hogy ideje, hogy személyi következményei legyenek Gothár Péter rendező szexuális zaklatási ügyének. Halász János elmondta, hogy az is egyértelműen kiderült, hogy a színházban történteket egy éven át szándékosan eltitkolták, de ennek kapcsán arról is beszélt, hogy ez a titkolózás arra utal, hogy a színházban, illetve a Színház- és Filmművészeti Egyetemen is védeni kívánják a zaklató Gothár Pétert. A Színház- és Filmművészeti Egyetem szellemeskedni próbált és szemtelenkedő közleményben válaszolt Halász János nyilatkozatára, letagadva, hogy mentegetik a zaklató Gothárt. A SZFE arra hivatkozva, hogy még zajlik az eljárás, kijelentette, hogy szerintük helytelen szankciót követelni bármilyen felelősség megállapítása előtt. 
Vágólapra másolva!

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy Halász János, a Fidesz frakciószóvivője, arra reagálva, hogy maga Máté Gábor vallotta be, hogy már egy éve tudott a zaklatásról - mégsem tett semmit - azt nyilatkozta csütörtökön, hogy "nagyon úgy tűnik, hogy védeni akarták a szexuális zaklatót.

- fogalmazott Halász János, aki szerint

az ügyben nem Gothár Péter az egyetlen felelős, a vezetőknek is felelniük kell.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

Pénteken szellemeskedni próbáló szemtelenkedő közleményben reagált a SZFE Halász János nyilatkozatára: mentegetve magukat, arra hivatkoztak, hogy szabályosan folytatják le az etikai eljárást, hiszen a fenntartó minisztériumtól (ITM) és a Magyar Művészeti Akadémiától is megfigyelőt kért az etikai bizottságba. Azt persze, elhallgatták, hogy érdemben semmit nem csináltak addig, amíg Fekete Péter kulturális államtitkár levelet nem írt nekik.

Majd arra hivatkozva, hogy még zajlik az eljárás, kijelentette a közleményük, hogy szerintük helytelen szankciót követelni bármilyen felelősség megállapítása előtt. Vagyis továbbra sem csinálnak mást, mint eddig. Húzzák az időt, hátha meg tudják menteni Gothárt.