Féltékenység és alkoholizmus vezethetett az albertirsai gyilkossághoz

Albertirsa, gyilkosság, 56 éves férfi megölte a 42 éves élettársát
Vágólapra másolva!
A helyiek szerint a férfi volt felesége tudta meg, hogy P. Zoltán megölte az élettársát, ő hívta a rendőröket is. Többen megerősítették: a pár évek óta veszekedett a férfi féltékenykedése miatt, néhányan úgy tudják, a gyilkos ivott is, ami csak továbbrontotta a kettejük közötti viszonyt. Az Origo az áldozat sírgödrét is megtalálta. 
Vágólapra másolva!

Ahogy korábban megírtuk, két nappal ezelőtt találták meg a 42 éves K. Éva holttestét a Pest megyei Albertirsán, egy elhagyott épület pincéjében. Mint kiderült, a nőt az élettársa gyilkolta meg egy elfajult veszekedés hevében.

Az 56 éves P. Zoltán zsineggel fojtotta meg párját, majd a szomszédban elásta. Ezután hónapokig úgy tett, mint akinek köze nincs az asszony eltűnéséhez.

Mindenkinek azt mesélte, hogy véget ért a kapcsolatuk Évával, aki elköltözött, és azóta ő semmit nem tud róla.

Mindig hozzátette, hogy volt párja nagyon hiányzik neki, és aggódik érte.

Szerda este rendőrök egész serege rohamozta meg az egyébként csendes, nyugodt kisvárost, és közölték a döbbent szomszédokkal, hogy megtalálták az asszony holttestét.

Ide ásta el a nőt az albertirsai gyilkos Fotó: Polyák Attila - Origo

Mintha titkolt volna valamit

A helyi zöldségesnél és a mellette lévő pékségben már évek óta ismerték a férfit.

"Csendes, nyugodt, békés embernek gondoltam, hetente többször jár ide vásárolni, amóta itt lakik. Amikor néhány éve ideköltözött, és még nem ismertem, gyanúsan nézegettem, hogy ki ez a férfi, és honnan jött. Nem mintha bármi gyanúsat láttam volna rajta, egyszerűen csak azért, mert idegen volt. De azóta, megmondom őszintén, egészen megkedveltem. Amikor bejött, mindig illedelmesen köszönt, a családjának a legszebb gyümölcsöket, zöldséget, répát vitte. A hölgyet nem ismertem, de úgy tudom, jóval fiatalabb volt, negyven év körüli, míg Zoli az ötvenhatot töltötte. De sosem tudtam róla, hogy veszekedtek volna.

Látszólag szépen éltek, tehetősek voltak, nagy, szép autójuk is volt.

Úgy emlékszem, egy építkezési vállalatnál dolgozott. Megdöbbentem, amikor hallottam a hírt a tévében. Sose képzeltem volna ilyesmit róla. Ki tudja, miért tehette, valami miatt nagyon elkattanhatott az agya. Ám most, ha visszagondolok, pár hónapja volt rajta valami furcsa ideg, szorongás. Korábban mindig kedélyes és vidám volt, most meg olyan feszült, mintha titkolna valamit" - emlékezett vissza a zöldséges üzlet eladója.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A szomszédos pékségben dolgozó nő azt mondta, nála is gyakran vásárolt a férfi, az áldozat viszont nem járt hozzá.

Az egyik vásárló, egy középkorú nő azt mondta, az ő utcájuk közelében történt az eset. Ő ugyan tudott róla, hogy a pár régóta veszekedett, mert a férfi féltékeny és ideges természetű volt, de mégis teljesen megdöbbent, amikor olvasta a hírt a gyilkosságról.

-tette hozzá.

Sokszor ivott, elszegényedtek

A pékség előtt egy fiatal nő is elmondta, mit tud róluk. Elmesélte, hogy aznap este szórakozni voltak, berúgtak, és verekedni kezdtek. Hozzátette, úgy tudja,

a férfi egyébként is gyakran ivott, ami miatt egyre inkább elszegényedtek,

és ehhez jött még a férfi állandó féltékenykedése, agresszív viselkedése.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Az egyik szomszédja, egy nyugdíjas férfi arról beszélt, hogy a gyilkos

korábban többször is volt börtönben, mert a korábbi feleségét is bántalmazta.

Egy másik szomszéd - egy fiatal férfi - pedig elárulta, hogy régóta ismeri a gyilkost, együtt dolgoztak bontási munkáknál. Egy ideje viszont kizárólag köszönő viszonyban voltak, a családi életébe nem látott bele, nem tudta, hogy élnek a mostani párjával. Ám a helyiektől ő is sokat hallott róluk:

"Én is azt hallottam, hogy korábban börtönben volt, és hogy két nőtől is elvált, aztán évelk óta élt együtt ezzel a fiatalabb asszonnyal. Hallottam róla, hogy sokat veszekedtek a férfi féltékenykedése miatt. Pedig Éva tudtommal nem adott erre okot. Normális, kedves, ragaszkodó nő volt, mindent megtett volna érte. Azt hallottam, hogy aznap este valahol együtt iszogattak, majd összevesztek, aztán otthon verekedésbe fordult át a vita.

Végül a férfi megverte, majd megfojtotta, én legalábbis így tudom.

Vannak, akik szerint meg is késelte. Sőt, a szomszédok azt mondják, hogy amikor elásta a házuk mellett lévő épület pincéjébe, előtte fel is darabolta.

- mondta a férfi az Origónak.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A gyilkossággal gyanúsított támadót tegnap fogták el, nem sokkal később őrizetbe is vették, ma pedig letartóztatták.