Kálmán Olga havi egymillió forintot kaphat a Városházán

KARÁCSONY Gergely; KÁLMÁN Olga
Budapest, 2019. szeptember 22. Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció (DK) korábbi főpolgármester-jelöltje (b) társaságában a Trip Rendezvényhajón tartott programbemutatóján 2019. szeptember 22-én. A jelölt Vegyük vissza Budapestet! címmel egy szabad, zöld és szolidáris Budapest kialakítását célzó programot mutatott be. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Miután Kálmán Olga bejelentette, hogy belép a Demokratikus Koalícióba, és Gy. Németh Erzsébet oldalán fog dolgozni, felmerült a kérdés, hogy pontosan mit és mennyiért. Ezzel kapcsolatban azonban semmilyen részletet nem hoztak nyilvánosságra. Az Origo is beszámolt róla, hogy ezután egy újságíró közérdekű adatigénylést nyújtott be a fővárosi önkormányzathoz. Most Facebook-oldalán közölte is a választ, amit bejegyzése szerint a főjegyzőtől kapott. Eszerint Kálmán Olga egymillió forintot keres. Mi is megkérdeztük Számadó Tamás főjegyzőt, hogy valós-e ez az elképesztő összeg, de választ nem kaptunk. A bejegyzés ugyanakkor szerda óta kint van a Facebookon, és eddig sem a főjegyző, sem más nem cáfolta.
Vágólapra másolva!

Az egyébként baloldali Cs. Kádár Péter újságíró arra volt kíváncsi, hogy Kálmán Olga mit csinál és mennyiért. Közösségi oldalán hozta nyilvánosságra a választ, amit állítása szerint a Fővárosi Önkormányzat küldött.

Nevezett személy a humán területekért felelős főpolgármester-helyettes irányítása alatt látja el munkáját. Tisztelettel: Számadó Tamás főjegyző"

Eszerint a bukott tévés, bukott főpolgármester-jelölt-jelölt miután belépett Gyurcsány Ferenc pártjába, Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes mellett fog kulturális tanácsadóként dolgozni (ez utóbbit egyébként eddig is tudtuk),de hogy

pontosan mit, arra még mindig nincs válasz,

hiába kért az újságíró munkaköri leírást is. De a munkáért - ezek szerint - havi egymillió forintot kap.

Kálmán Olga

Az újságíró azt írja, adatkiegészítést fog kérni a kimaradt munkaköri leírás miatt. Kíváncsian várjuk, hogy mikorra találják ki, hogy Kálmán Olga mit is csinál pontosan ennyi pénzért.

Ha Számadó Tamás főjegyző válaszol az Origo kérdésére, cikkünket frissítjük.