Gulyás Gergely: A főváros vezetése nem támogatja a szuperkórházat

GULYÁS Gergely
Budapest, 2019. november 7. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. november 7-én. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Gulyás Gergely rossz hírnek minősítette, hogy a fővárosi többség elutasította a Fidesz-KDNP azon két módosító javaslatát, amely a budai szuperkórház eredeti tervek szerinti felépítéséről, valamint arról szólt, hogy a főváros is fordítson 50 milliárd forintot az egészségügyi intézmények korszerűsítésére.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén kiderült, hogy az ottani többség jelenlegi formájában nem támogatja a dél-budai centrumkórház-beruházást, továbbá

- mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely: A főváros új vezetése nem támogatja a dél-budai centrumkórházat Forrás: MTI/Soós Lajos

Gulyás Gergely jó hírként értékelte, hogy szerdán eldőlt, Budapest rendezheti a 2023-as atlétikai világbajnokságot. Ehhez kétszer kellett győzni, mert nem volt elég elnyerni a rendezés jogát, hanem az újonnan választott budapesti vezetést is meg kellett győzni arról, hogy Budapestnek is érdekében áll az esemény megtartása, amelyhez kapcsolódóan Budapest legnagyobb zöld beruházása valósulhat meg - mondta.

A miniszter ezzel párhuzamosan rossz hírnek minősítette, hogy

Egyre nagyobb a nyomás a magyar határon

Jelentősen nőtt a tiltott határátlépési kísérletek száma a szerb-magyar határon - mondta Gulyás Gergely. A kormány áttekintette a migrációs helyzetet. Gulyás Gergely ismertette: 2019-ben 11 808 tiltott határátlépési kísérlet történt, ebből 2418 ebben a hónapban, minden 11. ilyen kísérlet pedig a múlt héten.

A miniszter azt mondta, hogy új technikával próbálnak a migránsok az ország területére bejutni: két ponton is államhatár alatti alagutat fedezett fel a rendőrség.

Ezeket a határőrség lezárta, és biztosították, hogy a föld alatt se lehessen Magyarország területére bejutni.

Gulyás Gergely hozzátette: az európai helyzetet is értékelték, megállapítva, hogy lényegesen szélesebb körű bizalmat élvez az Európai Bizottság az előző napi szavazás után, mint amit a bizottság elnöke kapott nyáron. Kitért arra is, hogy a magyar biztos az eddigi legfontosabb portfóliót kapta, és biztosak benne, hogy Várhelyi Olivér Európa és Magyarország javát fogja szolgálni tevékenységével.