Brutális adóemelést szavazott meg a balliberális többség Zuglóban

Vágólapra másolva!
A telekadó, az építményadó és az idegenforgalmi adó brutális emeléséről döntött a Horváth Csaba vezette balliberális zuglói képviselő-testület - értesült az Origo. A kerületet korábban vezető Karácsony Gergely a választási kampányban arról beszélt, hogy minden rendben van Zugló gazdálkodásával, most mégis adóemelésről döntöttek.
Vágólapra másolva!

Brutális adóemelésről döntött a balliberális többségű zuglói önkormányzat - értesült az Origo. A rendelkezésre álló hivatalos iratok szerint eddig 300 forintnyi telekadót kellett fizetni egy négyzetméternyi területért, azonban a testület döntése értelmében ez az összeg 350 forint lesz 2020-tól.

Ez több mint 15 százalékos adóemelést jelent.

Horváth Csaba és a balliberális zuglói többség komoly adóemeléseket szavazott meg Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az idegenforgalmi adó tekintetében az eddigi 450 forintos egy éjszakányi adómértéket 530 forintra emelte a testület.

Ez is több mint 15 százalékos emelést jelent.

Az építményadó esetében eddig is sávozás adó érvényesült. Az alábbi táblázat baloldalán láthatóak az eddigi adómértékek. A valorizált adómérték az az összeg, amit 2020-tól kell fizetni.

Itt is jól látszik, hogy több mint 15 százalékos emelés történt.

Forrás: Origo

A balliberális többség mostani döntése azért is érdekes, mivel Karácsony Gergely, Zugló korábbi polgármestere a kampányban arról beszélt, hogy a kerület költségvetése rendben van.

Ha a költségvetés rendben van, akkor mi szükség van az adóemelésekre?

Ezzel kapcsolatos kérdésünket elküldtük a főpolgármesternek is. Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Frissítés:

A fővárosi önkormányzattól az alábbi választ kaptuk:

Karácsony Gergely válasza egyértelműen azt bizonyítja, hogy próbálja eltolni magától a felelősséget a zuglói költségvetési ügyekben, és nem érdeke, hogy tisztázza azt, hogyan is áll a kerület költségvetése.