Azbej Tristan: Afrikai gyerekek nevelését támogatja a kormány

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős  államtitkár beszédet mond a keresztényüldözésről szóló második nemzetközi konferencián a budapesti Corinthia Hotelben.
Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár.
Vágólapra másolva!
Hátrányos helyzetű afrikai gyerekek nevelését támogatja a kormány - jelentette be a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára a keresztényüldözésről szóló háromnapos nemzetközi konferenciát lezáró beszédében csütörtökön Budapesten.
Vágólapra másolva!

Azbej Tristan bejelentette, hogy

az Afrikai Katolikus Püspöki Karral közös programban halmozottan hátrányos helyzetű afrikai gyermekek ezreihez, később tízezreihez juttatnak el olyan tankönyveket, amelyek a keresztény alapokon nyugvó, boldog, kiegyensúlyozott családi életre nevelik őket.

Kitért arra is, hogy újabb 30, a közel-keleti konfliktusokban lerombolt, illetve megsérült templom újjáépítését is támogatják.

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára Forrás: MTI

Az államtitkár továbbá elmondta, hogy

a kormány szerdán döntött arról, hogy támogatja a Szentföldi Ferences Kusztódia által fenntartott, a kereszténység szentföldi jelenlétét erősítő, múltját és kultúráját bemutató Terra Sancta Múzeumának bővítését.

Azbej Tristan a háromnapos, második alkalommal megrendezett konferenciát értékelve úgy fogalmazott: felemelő és reménykeltő érzés volt látni, hogy különböző helyzetű és hátterű emberek ültek egy asztalhoz, hogy közösen gondolkodjanak azon, hogyan segíthetnének az üldözött keresztényeknek.

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár beszédet mond a keresztényüldözésről szóló második nemzetközi konferencián a budapesti Corinthia Hotelben Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az államtitkár kihangsúlyozta, hogy az üldözött keresztények továbbra is számíthatnak Magyarországra, a továbbiakban is motorja, ha kell, kovásza lesz a közös cselekvésnek. Magyarország vállalja, hogy folytatja zászlóvivő küldetését, erre szolgál a Hungary Helps Program, a segítő Magyarország programja.

- mondta Azbej Tristan.

Az államtitkár arra hívott fel minden kormányzati és nem kormányzati szereplőt, hogy hozzanak létre szövetséget azért, hogy a világon szenvedő több mint 200 millió üldözött keresztény sorsa jobbra forduljon.

A konferencia résztvevőin áll, hogy élnek-e a kapott lehetőséggel, és tettekre váltják-e az elmúlt három napon megfogalmazott gondolatokat - tette hozzá Azbej Tristan.