Ült már börtönben a pécsi lövöldöző

Vágólapra másolva!
Csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság alapos gyanúja miatt rendelte el egy férfi letartóztatását egy hónapra a Pécsi Járásbíróság a pécsi gázriasztó fegyveres lövöldözéssel kapcsolatban. Ez derül ki a Pécsi Törvényszék szerdai közleményéből.
Vágólapra másolva!

Egy 21 éves férfi vasárnap hajnalban egy pécsi rendezvényközpontban több lövést is leadott egy gázriasztó fegyverből. Társának, egy 24 éves férfinak a combját pedig késsel szúrták meg azután, hogy vitába keveredtek egy ötfős családdal.

A bíróság kedden meghozott döntéséről szóló törvényszéki közleményben azt írták, hogy a nyomozás eddigi adatai szerint a rendezvényterem előtti folyosón a gyanúsított és egy társa belekötött a velük haragban álló család öt tagjába.

A szóváltás után a gyanúsított ököllel, többször arcon ütötte a család egyik tagját, aki ettől a földre zuhant, míg a gyanúsított társa a család irányába tartott gázriasztó fegyverével több lövést is leadott.

A család tagjai védekezésképpen a gyanúsított és társa felé különböző üvegeket dobáltak.

A gyanúsított büntetett előéletű, hasonló bűncselekmények elkövetése miatt ült már börtönben. Most is több büntetőeljárás van folyamatban ellene. A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így a végzés nem végleges.