Kivilágították a Széchenyi Lánchidat a keresztényüldözések áldozatainak emlékére

lánchíd
Vágólapra másolva!
A II. Nemzetközi Konferencia a Keresztényüldözésről című rendezvény második éjszakáján rendhagyó módon vörös fénnyel világították ki a Széchenyi Lánchidat és a Szent Gellért-szobrot, hogy Magyarország kifejezze: Kiállunk az üldözött keresztények mellett!
Vágólapra másolva!

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke a rendezvény második napján elmondta, a külpolitikában paradigmaváltásra van szükség, melynek lényege, hogy

nyíltan beszélünk a keresztényüldözésről, és ezt a nyílt beszédet kell érvényesíteni a multilaterális diplomáciában és az emberi jogok értelmezése során is.

Balog Zoltán társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos szerint Magyarország nem azért próbál segíteni a közel-keleti keresztényeknek, mert rossz a lelkiismerete. Nekünk nem voltak gyarmataink, mi nem kereskedünk fegyverekkel a Közel-Keleten és máshol sem - mondta.

Magyarország saját magáért segít, mert tudja, ha kiirtják a kereszténység bölcsőjénél élő keresztényeket, azzal megsemmisítik a "mi kultúránkat és hitünket is"

- tette hozzá.