Az Átrium nem hajlandó levenni Gothár darabját

GOTHÁR Péter; Mészáros Blanka filmforgatás Közéleti személyiség foglalkozása művész MŰVÉSZET rendező SZEMÉLY színész Dömös, 2018. augusztus 4.
Gothár Péter rendező és Mészáros Blanka a Hét kis véletlen című játékfilm első forgatási napján a dömösi révnél
Dömös, 2018. augusztus 4. Gothár Péter rendező és Mészáros Blanka a Hét kis véletlen című játékfilm első forgatási napján a dömösi révnél 2018. augusztus 3-án. A film várhatóan 2019 végén kerül a mozikba. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Nem veszi le Gothár Péter darabját az Átrium, januári repertoárjából, mert a szexuális zaklatás nem a színházban történt - ezt válaszolták a Hír TV-nek. Így a szexuális zaklatással vádolt baloldali liberális rendező "Vaknyugat" című darabja továbbra is látható a színházban. Az Átrium Színház a balliberális kulturális világ egyik ismert jelképe, a színházat széles körben Alföldi Róbert színházaként tartják számon, a program ugyanis elsősorban az ő darabjaira épül. Nem meglepő, hogy ez a színház is védőernyőt nyújt a szexuális zaklatási ügybe keveredett Gothárnak, és hasonlóan cinikus nyilatkozatot tesznek, mint Máté Gábor.
Vágólapra másolva!

Az Átrium vezetése az üggyel kapcsolatban írásban válaszolt a Hír TV-nek, ebben azt írták: elítélnek minden erőszakos cselekedetet, de mivel maga az eset nem náluk történt, ezért semmilyen információjuk nincsen az ügyről azon túlmenően, ami a sajtóban eddig megjelent. Ezért aztán Gothár rendezése továbbra is műsoron marad.

Gothár Péter Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Ahogy arról beszámoltunk, a Katona József Színház sem akarja levenni Gothár darabjait, csak azt az egyetlen előadást - a Hóhérokat -, ami már negyedik évada van műsoron, és már kevesebb jegyet tudtak rá eladni.