Nőkre és egy négyéves kisfiúra támadt egy szudáni migráns Franciaországban, mindössze 15 hónap börtönt kapott

Vágólapra másolva!
Mindössze 15 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott egy szudáni migráns, aki egy 4 éves gyerekkel és három nővel erőszakoskodott egy francia kisvárosban. A V4NA nemzetközi hírügynökség szerint a migráns politikai menedékjoggal él Franciaországban. 
Vágólapra másolva!

Az esetre október 31-én került sor a Bretagne-ban található Quimper városában. Egy édesanya 4 éves kisfiával várt a buszmegállóban, amikor a migráns a gyerekre támadt, és nagy erővel pofon vágta a védtelen kisfiút. Édesanyja szerint semmilyen jel nem előzte meg a támadást.

- mondta az anya a bíróságon. A bíróság elnöke, Béatrice Dupuis azt mondta, hogy a támadó aznap (feltehetőleg muszlim) vallási ruhát viselt és az utcán randalírozott, állítólag azért, mert részeg volt.

November 24-én a szudáni migráns szintén vallási öltözetben, megint részegen három vacsorából haza felé tartó nőre támadt rá késsel. A bírónő elmondása szerint a támadásra használt kés pengéje legalább 20 cm volt, ami egy nagyobb konyhakésnek felel meg.

Az actu.fr internetes lap szerint a szudáni migránst a rendőrség tartóztatta fel. Jean-Baptiste Doubliez ügyész szerint az elkövető bűnügyi profilja különösen aggasztó, a szudáni migráns ugyanis egyedül álló nőkre és kisgyerekre támadt, mindkét esetben részegen. A szudáni migráns ügyvédje erre csak annyit mondott, hogy védence agresszióval reagál az alkoholfogyasztásra, de szeretné tanulmányait befejezni és kőműves akar lenni.

A V4NA nemzetközi hírügynökség értesülései szerint a 28 éves szudáni migráns politikai menekültként kapott 2028-ig szóló tartózkodási engedélyt Franciaországban, ahová 2016-ban érkezett. 2018-ban egyszer már 7 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, erőszakos cselekmény miatt.

A bíróság mostani ítéletében 8 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre és korábban felfüggesztett börtönbüntetésének letöltésére kötelezte, összesen tehát 15 hónapra ítélte el. 750 eurót kell fizetnie a kisfiú édesanyjának kártérítésként, erre még 750 euró kamat jön.