Több mint százmilliós drogfogás Röszkén - videó

Vágólapra másolva!
Két román állampolgár még 2019. november 21-én próbált nagy mennyiségű kábítószert átcsempészni a röszkei határátkelőhelyen. A NAV munkatársai marihuánaszagra lettek figyelmesek, majd kiderült, hogy több mint 100 millió forint értékű drog van az autóbusz csomagterének több bőröndjében is. 
Vágólapra másolva!

Két férfi a röszkei autópálya-határátkelőhelyen november 21-én hajnalban egy szerb menetrend szerinti autóbuszon akart az országba lépni.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a véletlenszerű csomagátvizsgálás során marihuánaszagra lettek figyelmesek a csomagtérben. A kiérkező nyomozók 4 bőröndben – amelyek a két román állampolgárságú férfihoz tartoztak –

összesen 43,5 kilogramm kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le.

A helyszínen elvégzett gyorsteszt, valamint az előzetes szakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag marihuána, feketepiaci értéke közel 109 millió forint - olvasható a rendőrség honlapján.

A nyomozók az elfogott két férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet az illetékes bíróság elrendelt.