Négy évet kapott a férfi, aki egy dohányboltot próbált kirabolni

Vágólapra másolva!
Gázpisztollyal próbált meg kirabolni egy férfi egy XVI. kerületi dohányboltot. Pénzt követelt az eladótól, majd amikor nem kapott, rálőtt a fegyverrel. A bíróság 2 év 6 hónapra ítélte a férfit, azonban nem fegyveres, hanem alapeseti rablásnak minősítette tettét. Az ügyész ezért téves minősítés miatt és súlyosabb büntetés érdekében fellebbezett, a másodfokú bíróság osztotta az ügyészi álláspontot, így végül 4 évre hosszabbították a büntetését.
Vágólapra másolva!

Egy 23 éves férfi 2018. január 4-én kölcsönvette a barátnője gázpisztolyát, hogy azzal egy XVI. kerületi dohányboltot kiraboljon. A férfi aznap délután a fejét kapucnival, az arcát sállal takarta el, majd bement a kiszemelt üzletbe, ahol az eladóra fogta a gázpisztolyt, amely úgy nézett ki, mint egy igazi 9 mm-es lőfegyver. A férfi ezután

felszólította a pénztárost, hogy adja át neki a kasszában lévő összes pénzt. Mivel az eladó nem teljesítette a férfi utasítását, az fölemelte a gázfegyvert, és a nő arca felé lőtt vele, aztán elmenekült.

Az eladó nem sérült meg.

A rendőrök a férfit azonosították és 2018 márciusában elfogták.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfi ellen fegyveres rablás kísérlete miatt emelt vádat.

A bíróság a bűnösségét beismerő férfit nem fegyveres, hanem alapeseti rablás kísérletében ítélte el és 2 év 6 hónap börtönbüntetést, illetve 3 év közügyektől eltiltást szabott ki rá.

Az ítélet ellen az ügyészség téves minősítés miatt és súlyosbítás érdekében fellebbezett.

A Fővárosi Törvényszék mint másodfokú bíróság a minősítést fegyveres rablás kísérletére változtatta, a börtönbüntetést 4 évre, a közügyektől eltiltást 5 évre súlyosította

- írja az Ügyészség oldala.

Az elfogásról a rendőrség korábban videót tett közzé: