Vádat emeltek a halálos balesetet okozó, vésztői férfi ellen

Vágólapra másolva!
A Gyulai Járási Ügyészség halálos baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat egy 62 éves, büntetlen előéletű, vésztői férfi ellen. A férfi 2019 februárjában Bélmegyer külterületén szabálytalanul vezetett, amitől egy fának csapódott. A balesetben egy 26, 35 és egy 63 éves férfi a helyszínen meghalt.
Vágólapra másolva!

A férfi február 14-én délután 4 és 5 óra között egy építőipari cég tulajdonában lévő kisteherautót vezetett Bélmegyer területén kívül, a 4234. számú úton, Tarhos felől Vésztő irányába haladt 98-99 km/óra sebességgel. A járműben négy ember utazott, köztük a sofőr három rokona. A férfi az egyik szakaszon ismeretlen okokból

fékezés nélkül áttért a bal oldalra, az útpadkán kötött ki és egy fának ütközött. A baleset miatt a jobb első, a jobb hátsó és a középső ülésen utazó férfiak annyira súlyosan megsérültek, hogy helyszínen meghaltak, köztük a férfi 63 éves testvére, és 26 éves unokaöccse is.

A sofőr és negyedik utasa súlyos sérülésekkel ugyan, de túlélte a balesetet.

Az ügyészség a férfi számára

fogházbüntetés kiszabását, továbbá vezetéstől való eltiltást javasolt, ezenkívül a több, mint 900 ezer forintos bűnügyi költséget is ki kell fizetnie.

Az eljárás az Békési Járásbíróságon folytatódik - írja az Ügyészség oldala.