Életfogytiglanra ítélték a putnoki gyilkosokat

Vágólapra másolva!
Jogerősen is életfogytig tartó szabadságvesztésre súlyosbította a tavalyi putnoki gyilkosság harmadrendű vádlottjának büntetését a Debreceni Ítélőtábla: a nő leghamarabb 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. A két férfi vádlottra első fokon kiszabott életfogytiglani fegyházbüntetést helybenhagyták, a negyedik vádlott, egy másik nő pedig három év börtönt kapott.
Vágólapra másolva!

A vádlottak és az áldozat jól ismerték egymást. 2018. február 4-én együtt ittak a dövényi kocsmában, ahol többször is összevesztek. Zárás után odáig fajult a veszekedés, hogy a vádlottak elhatározták:

megölik a férfit.

Az elsőrendű vádlott élettársa, a harmadrendű vádlott hazament, majd autójában késsel, bicskával, karddal tért vissza. A férfit barátnője kérlelte, hogy menjenek haza, de hiába. Késő este beültek az autóba azzal, hogy a közeli Putnokra mennek.

Miután elindultak, az elsőrendű vádlott közölte a párral, hogy mind a ketten meg fognak halni.

A pár kérte, hogy engedjék el őket, erre az elsőrendű vádlott többször megszúrta és megvágta a férfit. Amikor megérkeztek a negyedrendű vádlotthoz, az elsőrendű vádlott korábbi élettársához mentek. A férfi még életben volt, de már lehetett látni, hogy súlyosan megsérült.

Támadói megfogták és a pincébe vonszolták, ahová magukkal vitték a barátnőjét is.

A pincében a két férfi újra vagdosni kezdte őt karddal, a barátnőjét pedig arra kényszerítették, hogy nézze végig élettársa meggyilkolását, fenyegetésképpen pedig a vádlott nő combon is szúrta.

A gyilkosság után a férfi holttestét egy szőnyegbe csavarták, a véres ruhákat, a bicskát és a sértett telefonját elégették.

A holttestet visszavitték Dövényre, ahol egy emésztőgödörbe dobták. A férfi barátnőjét egy napig fogva tartották, és megtiltották neki, hogy az esetről bárkinek is beszéljen. Ahogy kiszabadult a nő, azonnal bejelentést tett a rendőrségen.

A Miskolci Törvényszék idén júniusban az első-, a másod- és a harmadrendű vádlottat is bűnösnek ítélte elsőfokon gyilkosság és személyi szabadság megsértése miatt.

A két férfit akkor életfogytiglani szabadságvesztésre, a nőt 25 év fegyházra ítélték,

a negyedrendű vádlott bűnpártolás miatt 4 év börtönt kapott.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlottak felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek. Az ügyész a harmadrendű vádlottra is életfogytiglan kiszabását indítványozta.

A Debreceni Ítélőtábla másodfokon helybenhagyta az első- és a másodrendű vádlott életfogytiglani büntetését, és a harmadrendű vádlott büntetését is életfogytig tartó szabadságvesztésre súlyosbította.

A negyedrendű vádlott büntetését viszont jogerősen négy évről három év börtönre enyhítették.