Gulyás Gergely: Eldőlt, hogy az atlétikai világbajnokság Budapesten megrendezhető

atlétikai stadion
Látványterv az atlétikai stadion belsejéről
Vágólapra másolva!
Csepel után Ferencváros képviselő-testülete is támogatja az atlétikai világbajnokság rendezését, tehát eldőlt, hogy a 2023-as világbajnokság Budapesten megrendezhető - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden.
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely a korábbi csepeli és a hétfői ferencvárosi képviselő-testület döntésére reagálva azt mondta: a két grémium egyirányú állásfoglalása

biztosítja a szükséges támogatást,

amely az atlétika világbajnokság megrendezéséhez feltétlenül szükséges. Megjegyezte azt is, hogy mindkét kerületben ellenzéki többség van.

Látványterv az atlétikai stadion belsejéről Forrás: KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt.

A kormány javaslatoknak tekinti azokat a feltételek, amelyeket a ferencvárosi képviselő-testület megfogalmazott - közölte Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy ezek olyanok, amelyek beépíthetőek az atlétikai központ fejlesztésébe. Továbbá abba a zöldparkfejlesztésbe, amely ezen a területen a korábbi tervek szerint megvalósulna. "A ferencvárosi testület javaslataival nyitott kapukat dönget" - fogalmazott a miniszter. Ez egyébként

az elmúlt harminc év legzöldebb beruházása Budapesten

- mutatott rá Gulyás Gergely.

Azt mondta, a kormány úgy tekinti, hogy a két kerületi önkormányzat döntésével a kérdés eldőlt: az atlétikai világbajnokság Budapesten megrendezhető. Ugyanakkor hozzátette: természetesen várják a Fővárosi Közgyűlés állásfoglalását is, és áttekintik majd, milyen javaslatokkal él a fővárosi testület.