1000 euróért adták-vették a lányokat a fóti emberkereskedők

Van kiút a prostitúcióból és a szexuális kizsákmányolásból - Ne félj meglépni!
Vágólapra másolva!
Az emberkereskedők 2014 óta szállítottak Németországba kiszolgáltatott, nehéz anyagi helyzetben élő és németül nem beszélő nőket, hogy ott prostitúcióra kényszerítsék őket. A lányokat bezárták, veréssel és gyilkossággal fenyegették őket, ha nem tették azt, amit fogvatartóik mondtak nekik. 
Vágólapra másolva!

A két fóti férfi, a 31 éves B. Antal és a 28 éves N. Csaba, évek óta szállított külföldre - főleg Németországba - fiatal nőket, hogy prostituáltként dolgozzanak. A két férfi a nők pénzéből élt.

Az idősebb férfi a rendőrség szerint közreműködött egy nehéz anyagi körülmények között élő, nyelveket nem beszélő nőnek az elszállításában. A férfi felügyelte a lányt, vigyázott rá, hogy ne szökjön meg. A nő nem akart prostituáltként dolgozni, többször kérte, hogy engedje szabadon.

A lányt bezárta és folyamatos felügyelet alatt tartotta,

valamint veréssel és gyilkossággal fenyegette. Az általa megkeresett pénzt a bűnözői csoport tagjainak, többek között B. Antalnak adta át.

N. Csaba 2017 novemberében Augsburgban 1000 euróért megvásárolt egy nőt, hogy őt prostituáltként dolgoztassa. Közel egy éven át

a lány összes pénzét elvette.

A bűnszervezet három tagját március 26-án Fóton eljárás alá vonták, B. Antal és N. Csaba elfogására pedig november 19-re összehangolt bűnügyi akciót szerveztek. A házkutatás során telefonokat, laptopokat és jegyzeteket találtak náluk.

B. Antalt bűnszervezetben, üzletszerűen, személyi szabadságától megfosztott személy sérelmére, erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem bűntett és kitartottság bűntett megalapozott gyanúja miatt, N. Csabát kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntett és üzletszerűen elkövetett kerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd november 21-én letartóztatták őket.