Négy új Szupermenzával gazdagodott az ország

Szupermenza
Így néz ki egy Szupermenza
Vágólapra másolva!
Hatalmas érdeklődéssel fogadták a gyerekek a legújabb, Budapest XVIII. kerületi, szekszárdi, valamint a szombathelyi teljesen átalakított iskolai éttermeket. A fejlesztéseknek köszönhetően modern étkezési környezet áll a kis vendégek rendelkezésére, valamint a legkorszerűbb eszközpark teszi lehetővé a gyors, szakszerű ételkészítést és kiszolgálást. A Hungast Csoport Szupermenza koncepciójának köszönhetően többek között már Budapest számos kerületében, Pécsett, Szekszárdon, Zalaegerszegen és Szombathelyen is beköszöntött a XXI. századi menzák kora. Magyarország piacvezető közétkeztetési vállalata naponta hozzávetőlegesen 200.000 főt szolgál ki országszerte. Nem meglepő tehát, hogy a cégcsoport elkötelezett a folytonos fejlesztés mellett, amelynek következményeképp egyedülálló iskolai éttermi környezetben még egészségesebb ételekkel szolgálnak legkisebb fogyasztóik legnagyobb megelégedésére. Nem túlzás tehát azt mondani, hogy a menzák terén egy teljesen új korszak van kibontakozóban. Interjú Kérfalusi Attilával, a Hungast Csoport vezérigazgatójával.
Vágólapra másolva!

Miért tartják fontosnak az ilyen típusú fejlesztések megvalósítását?

Nálunk a Hungast Csoportnál teljesen nyilvánvaló, mennyire sokat jelent, ha az iskolai étkezés - mint közösségi élmény - egy kellemes, modern, megújult környezetben valósul meg. A pozitív töltetet adó többlet senki számára nem marad észrevétlen, senkit sem hagy hidegen. Tapasztalataink szerint túlzás nélkül kijelenthető, hogy az emberek számára kizárólag pozitív kicsengésű, életkörülmény-javulás érzetét keltő tapasztalás, az önkormányzatoknak pedig igazi büszkeségre okot adó, rövid és hosszú távon is kézzel fogható eredményt mutató tud lenni az, ha ilyen típusú fejlesztések valósulnak meg a menzák terén is.

Kérfalusi Attila, a Hungast Csoport vezérigazgatója Forrás: Hungast

Miként válik egy hagyományos iskolai menza Szupermenzává?

Egyrészt a tálaló- és az azokat kiszolgáló konyha technológiáját olyan szintre fejlesztjük, ami a mai kor kívánalmainak leginkább megfelelő módon biztonságos hátteret nyújt az egészséges és változatos ételek elkészítéséhez, tárolásához, tálalásához vagy éppen csomagolásához. Másrészt pedig vonzóbbá tesszük a gyerekek számára az egészséges és változatos ételek ízélménye mellett az étkezési környezetüket is. Olyan közeget alakítottunk ki, ami nem csak nagyon trendi, de a diákok és a tanáraik, nevelőik számára is frissebb, üdébb, modernebb és színesebb is egyaránt. A külcsín belbeccsel is párosul, hiszen a megjelenített dekorációk olyan edukációs tartalmakkal bírnak, amelyek esztétikus, kifejezetten tekintetcsalogató módon ismertetik meg az ott étkezőket az ételkészítési eljárásaink során felhasznált alapanyagok választékával, beltartalmi értékeivel. Ezek segítségével önkéntelenül is magukba szívják a tudást az egészséges élelmiszerek egészséges életmódot támogató összetevőiről, élettani hatásukról, fontosságukról. Átlátható terek, letisztult formák, egyszerűségükben nagyszerű, jövőbe mutató, de napjainkban is könnyedén megvalósítható megoldások jellemzik egyúttal ezeket a Hungast Szupermenzákat.

Jelen esetekben milyen fejlesztésekről beszélhetünk pontosan?

A Hungast Csoport szakemberei által részletesen kidolgozott fejlesztési koncepció teljes körű felújítással egyenlő, így számos munkakört ölel fel. A konyhatechnológiát illetően a legmodernebb gépek, többek között mélyhűtő kamrák, légkeveréses hűtőszekrények, áttoló rendszerű mosogatógépek, hőlégkeveréses sütők, gázüzemű főzőüstök és vízfűtős melegen tartó kocsik kerültek beszerzésre. Ezekkel az eszközökkel tudjuk biztosítani, hogy egészségesebb ételek kerüljenek az gyerekek elé, tökéletes minőségben és a szigorú előírásnak megfelelően. Ezen felül épületgépészeti, valamint építészeti újításokat is alkalmaztunk: a burkolatok cseréjével, a szigeteléssel és az új nyílászárók behelyezésével az energiahatékonyságot kívántuk növelni.

Így néz ki egy Szupermenza Forrás: Hungast

A szülők miként győződhetnek meg az fejlesztések eredményeiről?

A szülők általában a gyermekeiken keresztül értesülhetnek az iskolában történt változásokról, a Szupermenzák és a Hungast más tálalási pontjai esetében viszont ez nem így van. A „Nyitott Kapuk a Menzán" elnevezésű programunk keretein belül pont a fogyasztóink szüleinek biztosítunk bármelyik iskolai napon, bármiféle regisztráció vagy előzetes bejelentkezés nélkül lehetőséget ételeink kóstolására, továbbá az ahhoz kapcsolódó kérdőívünk kitöltésére. Nem készülünk rá külön, hogy holnap jönnek a szülők, akkor még finomabbat főzünk. Erről szó sincs. Minden nap a lehető legfinomabbat főzzük. Egy nap akár tíz ilyen kóstoló adag ételt is tudunk pluszban biztosítani a szülőknek minden egyes tálalónkban. Azt szeretnénk, ha minél több szülő jönne el, és kóstolná meg az ételeinket, hogy tisztában legyenek azzal, mennyire minőségi alapanyagokból, milyen finom és egészséges ételeket készítünk. Eddigi tapasztalataink alapján elmondhatjuk, hogy a szülők teljes mértékben meg vannak elégedve szolgáltatásainkkal és a Szupermenzáinkkal egyaránt.

Mikor számolhatunk be új Szupermenza átadásról?

Kifejezetten célunk, hogy minél több helyen megvalósuljon ez. Ehhez viszont összefogás szükséges. A Hungastnak 1100 tálalási pontja van az országban, és nincs arra lehetőségünk, hogy az összeset mi alakítsuk át Szupermenzává. Viszont ha az önkormányzatok partnerek ebben, forrásokat szabadítanak fel vagy pályáznak a projekt megvalósítására, akkor egyre több ilyen különleges menzát tudunk majd átadni. A know-how a Hungastnál van, a felújítás átlagosan két hónapot vesz igénybe, tehát a nyári tanítási szünet alatt minden további nélkül kivitelezhető egy Szupermenza.