Az Orbán-kormány élen jár az üldözött keresztények segítésében

Vágólapra másolva!
Magyarország másodjára tartja meg a keresztényüldözés elleni nemzetközi konferenciát Budapesten. A konferencia célja, hogy rávilágítson a keresztények helyzetére az egész világon, és nemzetközi platform jöjjön létre a keresztényüldözéssel szembeni globális fellépés érdekében.
Vágólapra másolva!

A konferencia egyes résztvevői már hétfőn megérkeztek, a rendezvény azonban kedden kezdődik. Antiokheia és a Kelet pátriárkája, II. Ignatius Aphrem arámi nyelven mond imát az ebéd előtt.

Az esemény fő résztvevői Orbán Viktor miniszterelnök,Matthew Hassan Kukah, nigériai püspök, és III. Gewargis, az Asszír keleti egyház pátriárkája lesz.

A rendezvényről a Breitbart.com is beszámolt.

A lap szerint az Orbán-kormány élvonalban van az üldözött keresztények segítésében a világ minden táján.

A pénzügyi és logisztikai támogatás segít abban, hogy a keresztényeknek ne kelljen gazdasági okokból elhagyniuk hazájukat.

A magyar kormány azért indította el a programot, mert a kereszténység a legüldözöttebb vallás lett a világon, és Magyarország keresztény nemzet – idézi a lap Azbej Tristant, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkárát.

A vallásuk miatt üldözött emberek 80 százaléka keresztény, vagyis évente mintegy 245 millió ember szenved üldöztetést azért, mert Krisztus követőjének vallja magát.

A konferencia november 23-26-ig tart.