A fideszes polgármesternek egy is elég volt, a szocialistának négy alpolgármester kell a második kerületben

Vágólapra másolva!
Ahogy a többi, baloldal átvett kerületi önkormányzatban, úgy a II. kerületben is elkezdődött a pénzszórás. Hiszen az volt az első dolga az újdonsült baloldali városvezetésnek, hogy kibővítse az apparátusát, vélhetően abból a célból, hogy így fizesse ki az új polgármester, Őrsi Gergely a politikai szövetségeseit a támogatásukért cserébe. Ezzel az öt éves ciklusra vetítve több száz millió forint többletköltséget okozott a kerületnek az új baloldali városvezetés, amely ellen a kisebbségbe került, helyi Fidesz-KDNP tiltakozott is - írja cikkében a Pesti Srácok.
Vágólapra másolva!

Míg eddig a fideszes polgármesternek elegendő volt egyetlen alpolgármester,

addig Őrsi Gergely szocialista polgármester négy alpolgármestert nevezett ki.

Örsi Gergely, a II. kerület szocialista polgármestere Forrás: Pesti Srácok

A testületben kisebbségbe került kormánypárti képviselők egyet nem értésüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy Őrsi Gergely szocialista polgármester négy alpolgármester megválasztására tett javaslatot.

– kommentálta Facebook-oldalán az ügyet a kerületi Fidesz.

A rendelet meg is jelent a kerület honlapján, így már semmi akadálya, hogy százmilliókat költsön a szocialista Őrsi közpénzből a felszaporodott alpolgármesterek juttatására.

Az intézkedés nem példa nélküli: az ellenzéki városvezetők Pesterzsébeten és Erzsébetvárosban is saját fizetésük emelésével kezdték meg városvezetői karrierjüket. Mindeközben több ellenzéki kerület is az elítélt bűnözőt, Czeglédy Csabát foglalkoztatja, Zuglóban pedig a szocialisták tovább folytatják a parkolási mutyit, ezúttal Horváth Csaba vezetésével.