Kálomista Gábor a Gothár-botrányról: Maga a Színház- és Filmművészeti Egyetem‎ a betegség góca

Szily Nóra interjúja, Kálomista Gábor
Vágólapra másolva!
Gothár Péter szexuális zaklatási botránya kapcsán teljesen abszurd, hogy a Színház-és Filmművészeti Egyetemen egy belső kör vizsgálódik, és nem a fenntartó rendelt el egy azonnali vizsgálatot az ügyben - mondta Kálomista Gábor filmproducer a Hír TV Szabadfogás című műsorában.
Vágólapra másolva!

Én biztosan másképp kommunikáltam volna egy hasonló ügyben – mondta Kálomista Gábor Gothár Péter szexuális botrányáról a Hír TV Szabadfogás című műsorában. Azzal, hogy másfél napig lebegtették az elkövető személyét, azzal az egész színházi szakmára nagyon rossz fényt vetettek – tette hozzá. Ez túlmegy azon, hogy ez egy belső ügy, mert a szexuális zaklatás bűncselekmény – mondta a filmproducer.

érvelt Kálomista.

Kálomista Gábor nagyon keményen fogalmazott Gothár Péter szexuális botrányáról, és arról, ahogy ehhez a Színház-és Filmművészeti Egyetem áll Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Maga az egyetem a betegség góca, mivel olyan emberek tanítanak ott, akikről évtizedek óta köztudott, hogy hasonló cselekedeteket követnek el – tette hozzá.

-Amíg a fenntartó nem rendel el egy teljes vizsgálatot azonnali hatállyal, addig nem várható a probléma megoldása, felháborító és undorító, ami zajlik a szakmában – mondta Kálomista. Mit tehet meg egy ilyen ember (Gothár Péter) az egyetemen, ha kész színésznőkkel is megteszi ezeket a dolgokat? – tette fel a kérdést Kálomista Gábor.