Szél Bernadett sajnál minden percet, amit Kunhalmi Ágnesre pazarolt

Szél Bernadett (LMP) és Kunhalmi Ágnes (MSZP), monoklis tüntetés, tüntetés a nők elleni erőszak ellen a képviselői irodaháznál, Budapesten, 2013. november 18-án
Vágólapra másolva!
Szél Bernadett, az LMP volt társelnöke egy kiszivárgott felvételen őszintént beszél Gyurcsányékról és a szocialistákról, közvetlenül a 2018-as hatalmas választási bukásuk után. A videót a Mandiner hozta nyilvánosságra. 
Vágólapra másolva!

Az alábbi videóban Szél Bernadett értékeli a 2018-as országgyűlési választások eredményeit, illetve az MSZP és a DK tevékenységét. Többek között kifejti, hogy

a DK nem akart kormányváltást 2018-ban, valamint tudatosan fúrták meg az LMP-t a polgári körzetekben.

A felvétel tavaly, a parlamenti választásokat követően készült, amikor az LMP egy belsős fórumon kielemezte a választási vereség tanulságait.

- hangzik el Szél Bernadett szájából. Hozzáteszi, hogy az MSZP-s politikus most is megüzente nekik, hogy hol a helyük a világban. „Bement a televízióba tegnap is, vagy ma reggel, vagy tököm tudja mikor", és elmondta, hogy a rossz eredményért az LMP a Kétfarkúak és a DK a felelősek, „csak ők helikopterek".

A legerősebb vádak még csak ezek után hangzanak el. Szél szerint igazából nem együttműködni akartak baloldalon, hanem „az LMP vérét akarták". Kiemeli, hogy a klasszikus polgári körzetekben hiba volt DK-s jelölteket indítani. Felteszi a kérdést:

Szél Bernadett és Kunhalmi Ágnes (MSZP) Fotó: Pályi Zsófia - Origo

A választ meg is adja:

az MSZP és a DK leosztotta egymás között a kerületeket.

Egy MSZP-s jelölt információira hivatkozva elmondja, hogy a DK megmondta Molnár Gyulának, hogy Szél Bernadett körzetét kérik, mert ezzel akarják az LMP-t - ahogy a videóban fogalmaz - „nyüzgetni" a visszalépésekre. Ezek után nyomatékosítja: a zsarolás volt a céljuk.

- jelenti ki. Felhívja arra is a figyelmet, hogy azok, akik az összefogás „szabályait megírták", azoknak nem a kormányváltás volt a céljuk, hiszen akkor nem kérték volna azokat a körzeteket a DK-s jelöltek számára.

„Nagyon kellemes dolog az összefogás azoknak, akik 4 éven keresztül lópikulát nem csinálnak a magyar parlamentben, - ezt az Erzsitől tanultam, ezt a szót, és nagyon szeretem használni - és akkor utána előjönnek, hogy az LMP a felelős mindenért, mert nem fogunk össze" - zárja mondandóját.