Egyre többfelé lesz fagypont körül a hőmérséklet

Aroma of the fall Beautiful Ethereal Serene People Leisure Activity Portrait One Woman Only Females Beauty In Nature Zen-like Treetop Eyes Closed Scarf Grass Young Adult Beauty Healthy Lifestyle Caucasian Ethnicity One Person Curve Heat - Temperature Fant
Beautiful, young, caucasian woman standing in the park and enjoying with her eyes closed
Vágólapra másolva!
Száraz, jellemzően napsütéses idő lesz a hétvégén, a hajnali órákban viszont már többfelé lehet fagypont körül a hőmérséklet. Ez derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
Vágólapra másolva!

Pénteken eleinte országszerte sok lesz a felhő, a Nyugat-Dunántúlt leszámítva elszórtan eshet az eső, majd a Dunántúlon csökken a felhőzet, és lassanként országszerte megszűnik a csapadék. A leghidegebb órákban 3-9 fok,

napközben 8-14 fok lesz.

Szombaton az ország nagyobb részén gyengén felhős, napos időre lehet számítani, hosszabban felhős területek elsősorban északkeleten lehetnek. Eső nem várható. A szél többfelé élénk, helyenként erős lesz. A minimumhőmérséklet 1-6, a maximumhőmérséklet 8-13 fok között valószínű.

Szombaton napos időre lehet számítani Forrás: Getty Images/SrdjanPav/Srdjan Pavlovic

Vasárnap a Dunántúlon kisebb területen tartósan megmaradhat a köd, az ország túlnyomó részén ugyanakkor derült vagy gyengén felhős időre lehet számítani, a kevés ködfolt reggel, kora délelőtt feloszlik. Eső nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 7 és 14 fok között várható.