Gulyás Gergely: Bevált a kormány adócsökkentési politikája

GULYÁS Gergely
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. november 14-én. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Soros György és kegyeltjei mindent megtettek annak érdekében, hogy meghiúsítsák a magyar kormány biztosjelöltjének hivatalbalépését, de ezek a kísérletek megbuktak – mondta Gulyás Gegely, a Miniszterelnökség vezetője a Kormányinfón. A magyar ellenzék támadása ellenére Várhelyi Olivér a legfelkészültebb biztos lehet december 1-től - tette hozzá.
Vágólapra másolva!

A kormány üdvözli, hogy Várhelyi Olivér az új Európai Bizottság tagja lett, és a legfontosabb portfóliót kapta – mondta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökség vezetője szerint ez a portfólió sokkal fajsúlyosabb, mint az, amit Magyarország a korábbi időszakban kapott.

tette hozzá. A magyar ellenzék támadása ellenére Várhelyi Olivér a legfelkészültebb biztos lehet december 1-től. Gulyás bízik benne, hogy az új EB szakít a korábbi időszak elhibázott bevándorláspolitikájával.

A magyar gazdaság növekedése 5 százalék körül lehet 2019-ben, ez Európa egyik legjobb adata – mondta Gulyás.

Ezektől egy második gazdaságvédelmi akcióterv védheti meg az országot – hangsúlyozta a Miniszterelnökség vezetője.

- tette hozzá.

Külön gyermeknap az ellenzéknek

Gulyás Gergely kérdésre válaszolva elmondta, hogy Jakab Péter akciója az Országgyűlésben azt mutatja, hogy

A parlamenti humor évszázadok óta velünk él, de korábban sokkal humorosabb volt - tette hozzá.

A kormány nem támogatja a dugódíj bevezetését, mivel teljesen kidolgozatlan koncepciók vannak - mondta egy másik kérdésre Gulyás.

Konzervatív irányba kellene fordulnia a Néppártnak

Gulyás Gergely az Európai Néppártot érintő kérdés kapcsán azt mondta, hogy

A Néppárt szempontjából a fő kérdés, hogy milyen jövőt képzel el magának, liberális, vagy pedig konzervatív párt akar-e lenni. Mi egy jobbközép-konzervatív-keresztény szövetségben gondolkozunk, és ilyen pártcsaládhoz akarunk tartozni – mondta Gulyás. Bízunk benne, hogy az EPP konzervatív irányba fordul – tette hozzá.

- mondta egy másik kérdésre Gulyás Gergely. A miniszter nem érti, hogy miért nem támogatja a 44 hektáros park létrehozását, és miért köti össze azt a most is zajló budapesti egészségügyi fejlesztésekkel.

Két hete még nem beszélt a dugódíjról Karácsony

Gulyás Gergely szerint Magyarország az EU tagja akar maradni, és nincsen semmilyen más szándéka a jövőben sem.

Nem volt szó a kormány és Karácsony tárgyalásán a dugódíj bevezetéséről

- mondta egy másik kérdésre a miniszter.

A családi adókedvezményt, bármit is mond az ellenzék, azonnal megszüntetnék, ha hatalomra kerülnének - jelentette ki Gulyás.

A köztársasági elnök november 30-a után jelöl majd új személyt az Országos Bírói Hivatal élére – mondta egy másik kérdésre Gulyás Gergely.