Gyurcsány pártja áll a Borkai-ügy mögött

Gyurcsány-Czeglédy, Gyurcsány Ferenc, Czeglédy Csaba
Vágólapra másolva!
Az egykori válogatott labdarúgó és a Gyurcsány-párt korábbi önkormányzati képviselő-jelöltje, Póczik József elismerte, hogy ő vitte el Borkai Zsoltnak a róla készült kompromittáló képeket, de tagadja, hogy bármit is kért volna értük cserébe. A felvételek azonban nyilvánosságra kerültek, ezért erős a gyanú, hogy a kirobbantott botrány mögött a Demokratikus Koalíció áll, amit korábban a szivárványkoalícióból kilépett győri jobbikosok is hangoztattak. Póczik összefüggésbe hozható a horvátországi útra lányokat közvetítő férfivel - derül ki a 24 nevű ellenzéki oldal írásából.
Vágólapra másolva!

Borkai Zsolt botrányának kirobbanását követően az elsők között a győri Jobbik szólalt fel, szerintük ugyanis a felvétel nyilvánosságra hozása a Gyurcsány-párt műve, ahogyan az Ördög ügyvédje blog is hozzájuk köthető, ahol a felvételeket elsőként közölték. A győri jobbikosok nem sokkal később kiléptek a helyi ellenzéki összefogásból, amivel kapcsolatban Fodor Roland, a párt győri elnöke hangsúlyozta, döntésüknek nincs köze

a DK országos pártközpontja által megrendelt, a polgármestert ocsmány módon lejárató anyagokhoz.

A rendőrség a Borkai-üggyel kapcsolatban zsarolás és más bűncselekmények miatt nyomozást indított, amelynek egyik gyanúsítottja Póczik József egykori labdarúgó, a DK korábbi önkormányzati képviselőjelöltje. Borkaiék eddig is Gyurcsányékat gondolták a videó kiszivárogatása mögött, mivel a kompromittáló képekkel, hónapokkal ezelőtt Póczik kereste fel a Borkait.

Sajtóinformációk szerint Póczik először négy fotót vitt el a győri polgármesternek, amelyekért 10 millió forintot kért.

A volt focista azt elismerte, hogy mutatott fotókat Borkainak, de azt nem, hogy pénzt kért vagy kapott volna értük, vagy megzsarolta volna Borkait - írja a 24.

Feltételezések szerint azonban Póczik kapzsinak bizonyult, és újra felkereste Borkait, ezúttal jóval több fotóval, amiért 20 millió forintot követelt, de nem kapott semmit.

A 24 szerint egy olyan verziója is van a történetnek, hogy nem Póczik, hanem a felvételeket készítő személy (szintén az ügy gyanúsítottja) kereste fel először Borkait. Póczik csak ezek után állt elő a követelésével.

Póczik kapcsolata pedig úgy hozható összefüggésbe a férfival, aki a felvételeken szereplő lányokat invitálta a hajóra, hogy

a Gyurcsány-párt politikusának az egyik közeli ismerőse rokoni kapcsolatban áll vele. A férfi egyébként eleve zsarolási szándékkal készítette a felvételeket.

Nem mellékes, hogy az említett férfi a PestiSárcok információja szerint Póczik élettársának a fia, a szintén győri kötődésű F. Gábor.

A szálak a DK-s Glázer Tímeához vezetnek

Sokan az ügyet kiszivárogtató Ördög Ügyvédje blog mögött a hatmilliárdos adócsalással gyanúsított Czeglédy Csabát, a DK szombathelyi politikusát sejtették, aki egyben Gyurcsány Ferenc ügyvédje is.

Érdekes tény az is, hogy Pócziknak csapattársa volt a Rába ETO-ban Glázer Róbert, akivel már a nyolcvanas években is egymás mellett játszottak, majd 2016-tól közösen edzettek az ETO öregfiúk csapatában. Glázer Róbert húga pedig nem más, mint Glázer Tímea DK-s politikus, az ellenzéki összefogás győri polgármesterjelöltje. Glázer továbbá a DK regionális koordinátora is.

Póczik persze tagad, azt mondja egy ismeretlen személy bízta meg, hogy vigyen el egy csomagot Borkainak. Ő kinyitotta a csomagot, amiben megpillantotta a képeket és átadta azt a polgármesternek, aki ennek nagyon örült, és azt kérdezte tőle, hogyan hálálhatná meg, ő pedig azt mondta, hogy sehogy.

–fogalmazott Póczik.

Tagadta azt is, hogy rokonságából vagy bármilyen más magánéleti körből kerültek volna hozzá a felvételek, ahogyan azt is tagadta, hogy ezeket továbbította volna Glázeréknek.

Persze, ez a magyarázat az eddig nyilvánosságra került tények és összefüggések alapján egyáltalán nem tűnik hihetőnek. Sőt, minél több részlet derül ki az ügy hátteréről, annál biztosabbnak látszik, hogy Gyurcsányék állnak a durva zsarolásos ügy mögött.